Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

"Letterlijke" droom

Dagboek
6 jaar geleden

Hallo,

Vannacht had ik wel een erg "letterlijke" droom.

Ik ben in de docentenkamer en ik heb een witte blouse en een grijze kokerrok aan. Voordat ik naar mijn afspraak vertrek ga ik nog naar het toilet, echter het toilet bij de leerlingen kan niet op slot, dus ga ik naar het docententoilet. Als ik mijn jas wil pakken zie ik dat ik heel veel berichten heb van iemand en diegene blijft maar typen. Onder andere (letterlijke passages):

* "Pas op! Ik spring door de heg!"
* "Meneer [naam]e komt door de bocht." (Vreemd genoeg stond er dus een "e" achter de achternaam geplakt.)
* "Dan kan ik je meteen voorstellen aan Mandy." (Ik ken helemaal geen Mandy's?)
* "En je ontmoet mijn moeder, die gaat vanmiddag naar de markt."

Ondertussen maakt iemand een opmerking en komt een vriendin verregend binnen. Haar nieuwe navigatiesysteem à 610 of 628 euro is verregend. Ze is bang dat haar moeder boos wordt, maar ik houd een preek dat het niet haar schuld is.

Er was ook iets over een "ogionale voorspelling", maar het woord "ogionaal" bestaat niet eens in het Nederlands. Ik kan mij ook iets herinneren over een hond en "leren wandelen" - wellicht dat dat de naam van de hond is. Ik ben dus ook wakker geworden van deze droom - van verwarring denk ik.

In ieder geval, ik vroeg mij af of jullie mij konden helpen met deze letterlijke droom. Het is zo onsamenhangend... Alvast bedankt!

6 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien. De docentenkamer is een plek waar pedagogen even kunnen bijkomen van doceren, als er niet teveel geklaagd wordt over de organisatie. De witte blouse en grijze rok (kan grijs gebied zijn) maakt een beetje saai. Alsof de stof aan het indutten is. Je zoekt een plekje op waar je even je privacy kan vinden.

De heg is een denkbeeldige grens. Bij bochten mag je oppassen, want je ziet niet alles aankomen. Mandy is de onbewuste vrouwelijke kant. Op de markt kun je van alles kopen. Alleen jij weet wat je nodig hebt. Of het kan zijn dat jij de markt op moet. Misschien wel de arbeidsmarkt of functioneringsgesprek.

De vriendin is een spiegel. De regen staat voor emotie. De koers die gevolgd wordt, is niet meer aanwezig (stuurloos). Want er is storing op het gebied van navigeren. Er is iets dat blokkeert en dan is het moeilijk om de draad weer op te pakken.

Dromen zijn vaak onsamenhangend. Maar toch zorgt een droom ervoor om alles wat in het leven gaande is te verwerken. Oginale kan misschien wel origineel zijn. De hond staat voor een trouwe makker. Een hond kan van zichzelf lopen. Daar hoeft hij niet in onderwezen worden. Of het moet een mankement hebben.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Esme.

6 jaar geleden
Beheerder

Misschien staat de lerarenkamer voor een stukje (dor) verstand?
Dat is ook controle.

Maar dan volgt een ongecontroleerde serie.
Iemand die door de heg wil (verdediging/hindernis, heg is verwant met hedge en heks, als scheiding van werelden)
Wat dus een betekenis kan dragen van suïcidaal of zelfdestructief gedrag. (eruit stappen)

Woorden in dromen zijn zelden letterlijk. Meestal is het iets wat op tekst lijkt, maar vaak de grootste onzin zal zijn.
Verder zal het eerder fonetisch zijn dan letterlijk, of het zal een klankovereenkomst hebben.

Door de bocht gaan, kan te kort zijn, of iemand komt uit de hoek (voor de dag).

Dagboek
6 jaar geleden

Bedankt voor jullie uitleg!