Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wit visje en naar een andere dimensie flitsen

Pindakaas
4 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik heb een hele vreemde droom gehad. Het gaat over een collega van mij. Ik ben vooral benieuwd naar de betekenis van het witte visje en het flitsen naar een andere dimensie...

Ik zit bij hem in de auto en we hebben het over zijn huis. Hij woont op de derde verdieping en vraagt of ik het wil zien. "Ja hoor," zeg ik. We stoppen voor een poort in een straat, lopen door een vervallen, stadse tuin en lopen vervolgens zijn huis binnen. Hij zegt dat het huis eerst een winkel was. De hal is licht en wit en als we de deur openen naar de woonkamer zie ik een warme, ietwat donkere en ruime huiskamer. Toen dacht ik bij mijzelf dat, hoewel het entree lelijk was, hij wel veel waar voor zijn geld heeft gekregen.
De vloer loopt ietwat scheef en hij zegt dat dat nog een overblijfsel van de winkel was. Vreemd genoeg herken ik heel veel meubels. Overal staat speelgoed, en hij roept, onderweg naar de keuken, dat dat niet van hem is. Vast van zijn neefje, dacht ik. Ook tussen de DVD's staan veel kinderdvd's.
Ik plof neer op de bank - mijn zusje zit plots naast mij - naast het aquarium. Dan schiet er een witte vis uit, in een horizontale, rechte lijn, en zit dan weer in het aquarium.

Plotseling zijn we op een wit en betonnen industrieterrein. Ik vind het allemaal maar vreemd en vertel hem over de witte vis die ik zag. Hij kijkt mij bezorgd aan, zegt vervolgens dat ik bij hem moet komen en zegt dat het niet goed is, dat we door dimensies heen gaan o.i.d. (weet het niet meer precies, maar de kern was dat we op elk moment kunnen flitsen naar een andere plek). We gaan knus tegen elkaar zitten. Hij zegt dat we onze vingers in onze oren moeten doen en ik waarschuw mijn zusje om hetzelfde om hetzelfde te doen.

4 jaar geleden

In de auto laat je je koers bepalen. Een huis staat symbool voor eigen lichaam en ziel. De kamers zijn de eigenschappen (karakter/vaardigheden). Dus jullie hebben het over de collega. De poort staat voor een overgangsfase. Het kan gaan om een betere band met elkaar, want je gaat zijn huis binnen. Een winkel symboliseert overvloed (een scheiding?). Vroeger ging het waarschijnlijk beter met je collega. Het huis heeft minpuntjes, maar is verder is het goed naar je zin, zoals zijn/haar karakter kan zijn.

De bank staat voor comfortabel zijn. Je zusje is het kleine meisje dat in je karakter huist. Een aquarium zijn emoties (water=emotie, denk aan tranen) die je nog niet hebt herkent. Het witte visje geeft je een duwtje. Een vis staat voor vruchtbaarheid.

De witte betonnen industrieterrein zijn koude en lege gevoelens. De onherkenbare emoties worden opnieuw besproken. Het onbewuste kan wat onplezierig zijn, omdat het onbekend is. Zodra je de confrontatie aangaat, zal je het leren kennen. Misschien valt het allemaal wel mee. Hiermee verkrijg je een persoonlijke groei. Je kan hier sterker van worden.1 keer bewerkt. De laatste keer was 4 jaar geleden door Esme.

4 jaar geleden
Beheerder

De andere dimensie is niets anders dan een van de vele lagen uit het onbewuste.
Maar hij heeft kennelijk een kinderlijke instelling, want het huis staat vol speelgoed.
De vloer is een helling en dat betekent een scheve verhouding.
De vervallen stadse tuin wijst op verwaarloosde delen. (typisch voor het onbewuste)

Een witte vliegende vis die de vrijheid zoekt?
Of, ze zien vliegen?
De geest uit de fles/aquarium?
Maar dan zit jij er zelf in dat glazen hokje.
Een aquarium kan gezien worden als een persoonlijk onbewuste.
Maar is het glazen bakje niet wat krapjes?
Of zit jij in een observatie sfeer?

Dan dat kale industrieterrein waar de natuur verbannen is.
Hij kijkt bezorgd alsof jij niet goed bij je hoofd bent.
De vraag is, of hij het niet zelf is?

De oren dichtstoppen is iets niet (van elkaar) willen horen.
Met dichte oren kun je niet communiceren en dat wijst terug naar een scheve verhouding van onmondigheid of niet gehoord (willen) worden.

Omdat jij bij hem in de auto zit, bepaalt hij de richting (van je leven).
Waarom stuur je niet zelf?

Pindakaas
4 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties, Esme en Sheherazade! Ik kan de uitleg van Esme beter plaatsen dan die van Sheherazade.