Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Apocalyps en kinderen vergeten

Ongeruste mama/studente
6 jaar geleden

Hoi
Ik ben mama van 2 fantastische meisjes maar tevens ook studente in het tweede jaar kleuteronderwijs, deze opleiding is een kinderdoop en ik ben goed bezig vorig jaar geslaagd in mijn eerste jaar met onderscheiding. Ik droomde deze nacht over het einde van de wereld. De wereld ging in brand ten einde gaan. Als je door een bepaald iemand een stukje ballon kreeg dan mocht je mee naar een soort van ark. Ik kreeg er 2 en gaf het aan mijn medestudenten waarmee ik goed overeen kom en waarvan ik zeker wil dat ze het diploma haalt. Onderweg naar de ark wordt het alsmaar warmer onder onze voeten. We komen aan de ark die gemaakt is van karton. 2 medestudenten waarmee niet echt een band hebben zijn daar ook,tevens een ex collegà die op hetzelfde moment als mij een carrière switch maakte. Ik ga kijken naar de ark hoe hij in elkaar zit en kom een rare jongen tegen. Daarmee heb ik de kortste sex mee ever. Even of the record. Mijn partner en ik zijn al 12 jaar samen met ups en dons maar we zien elkaar dolgraag. Terug naar droom: na de sex kijk ik in mijn koffer omdat ik het gevoel heb dat ik iets vergeten ben. Mijn tandenborstel en ondergoed zitten er in. Als ik terug keer naar mijn medestudente sluiten de poorten en barst ik in tranen uit. Ik heb mijn kinderen nt mee. Die zitten in de Apocalyps. Ik ben wakker geschrokken. Ik ben radeloos.

6 jaar geleden

Droom je over het einde van de wereld dan vertelt het dat er persoonlijk dramatische emotionele verandering intern gebeuren. Het kan ook zijn dat je onder de stress zit. Het brand staat voor angst voor verandering. Een ballon staat voor creatief verlangen en de ark staat voor het houden van bescherming voor iets kostbaars.

Je krijgt 2 stukjes en dat deel je met anderen. Twee staat voor verbinding, samenwerking en een duo vormen. Je voelt dat het warm wordt onder de voeten. Je voelt iets aankomen dat niet goed voelt. Je onderzoekt de Ark en dan kom je een jongen tegen. Dat is het mannelijk deel in jezelf. Je kan jezelf alleen niet met hem identificeren, want je vind je jongen maar vreemd. Het mannelijke staat voor assertiviteit, ratio, en concurreren met anderen (van je afbijten). Omdat het een jongen is die je ziet, ben je niet echt in het mannelijke deel gegroeid. Je bent het pas aan het ontdekken.

Je bent iets vergeten? Is dat het van je afbijten? Met een tandenborstel verzorg je je tanden en hou je je gebit gezond. Dan sluiten de poorten en al je goede eigenschappen (kinderen) heb je niet gebruikt. Het is nodig dat je je ontwikkelt. De aarde is dood, maar na de dood ontwikkeld zich weer iets nieuws. Grijp die kansen.