Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Oude Bibliotheek...

Danishaa
7 jaar geleden

Hallo,

Ik ben nu 14 jaar oud en ik heb al vanaf kleins af aan soms dezelfde droom, en ik zou nu wel eens willen weten waar hij over gaat. Ik heb die droom eens in de zoveel tijd, soms zit er een maand tussen, soms maar een dag. En het rare is dat hoelang te tijd ook verstrijkt, ik kan me altijd elk detail precies herinneren.

Het begint met mij en één vriend(in)"het is altijd iemand anders" die door het dorp aan het lopen zijn, en dat ik dan plotseling op het idee kom om naar een oude bibliotheek/museum te gaan ergens in het dorp.
Het is altijd in verbouwing en is het grootste huis in het dorp. Als we daar aankomen is een lange blonde jongen die ik nog nooit eerder heb gezien aan het werk aan het gebouw. Hij maakt altijd een praatje met me en zegt dan dat ik naar binnen kan, omdat ik hier toch al zo vaak kom. Als ik dan eenmaal binnen ben staat er een oude man & vrouw op me te wachten. De bibliotheek is groot en er liggen overal boeken. Er staan allemaal ladders tegen de metershoge boekenplanken aan. De oude man verwelkomt me en zegt dat ik alles mag uitzoeken wat ik wil, want tja, ik kom er toch heel vaak zegt hij. Ik klim dan bij alle ladders omhoog en ga dan via de lampen die er hangen naar een soort bak in de lucht, waarvan ik de sleutel heb. Wanneer ik dan de deur heb gesloten ga ik er inzitten en boeken lezen. Het zijn meestal oude boeken.
Op een gegeven moment zegt de man dat ik naar huis moet gaan, want het is al laat. Ik klim dan naar beneden en daar staat hij dan samen met de oude vrouw op me te wachten. De lange blonde jongen komt dan ook naar binnen en dan zeggen ze me gedag. De oude man knipt dan in zijn vingers, en ik wordt dan wakker. De droom is nog NOOIT verder gegaan dan dat.

Ik weet nog toen ik voor het eerst die droom had (7 jaar of zo iets), was ik er tegen aan gelopen. De lange blonde jongen kwam me toen helpen en vroeg of ik binnen even een kijkje wou nemen. Toen ik binnen kwam stonden de oude man & vrouw op me te wachten net zoals altijd. Ze begroette me en stelde zichzelf aan me voor (namen weet ik niet meer). De man was heel aardig en zei dat ik alle boeken mocht lezen die ik wou. Hij zei dat ik via de ladders omhoog moest klimmen en dan via de lampen naar de bak in de lucht moet springen.
Toen ik daar voor het eerst kwam zat de sleutel nog in het slot. Ik haalde hem eruit en mocht de bak in. De jongen kwam toen binnen lopen en zei dat hij de zoon van de man was.
En na dat is het het zelfde als altijd. De man zegt dat het laat is, iedereen zegt me gedag, en dan knipt de man in zijn vingers en wordt ik wakker.

Ik snap het dat deze droom niet helemaal ontcijfert kan worden, maar zou iemand me willen helpen om zoveel mogelijk eruit te krijgen?
__________

Danisha