Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Bos, beren en wolven

Roby
10 jaar geleden

Hallo,

Ik vroeg me af of iemand iets kan zeggen over de droom die ik afgelopen nacht heb gehad;
Ik liep in mijn eentje door een bos dat ik van vroeger ken (heb er gewoond).
Op mijn pad kwam een beer aangelopen die ik, vervult met angst en spanning, heel daadkrachtig passeerde wat gelukkig lukte: de beer liep me voorbij, keek nog even om maar liet me met rust. Daarna passeerden nog eens twee keer twee beren mij op dezelfde manier. Direct daarna overkwam me hetzelfde met een wolf een daar had ik nog een heviger gevoel van spanning bij; zou hij me iets doen? Ik kon de wolf, die een stuk rauw vlees in zijn bek had, ferm maar kalm tijdens ons passeren van me wegduwen. Hij stond nog even stil, keek om (wat van zijn stuk gebracht) maar vervolgde toch zijn weg. Ook hierna kwamen er twee keer twee wolven langs.
Daarop werd ik wakker.

Vriendelijke groet,
Roby

10 jaar geleden

ik heb 2 opties:
misschien zijn de beren en de wolven dingen waar in je echte leven bang voor bent. En zegt je droom dat je daar niet voor bang hoeft te zijn.

misschien kan het ook zijn dat de wolven en de beren mensen zijn die je niet zo mag. En misschien zegt je droom dat je die mensen beter moet leren kennen want misschien vallen ze wel mee.

hopelijk helpt dit een beetje.

10 jaar geleden

Hoi Roby.

Droom je dat je op een pad wandelt, dan zul je je doelen verwezenlijken als je doorzet.

Een bos in je droom staat voor leven, vruchtbaarheid, verjonging en lente.

Het bos symboliseert ook het onderbewuste en als je een bos in je droom ziet kan dit betekenen dat je je innerlijk aan het ontdekken bent.

Ben je bang of angstig in je droom, dan maak je je zorgen dat je inspanningen niet zo succesvol zullen zijn als je had gehoopt. Je maakt je zorgen over een bepaald aspect van je leven. Je zorgen zullen echter tijdelijk zijn.

Beren in een droom symboliseren ook een periode van introspectie en nadenken.

Een wolf in je droom staat voor leraren, gidsen en mannelijke invloeden.

Ik denk dat je probeerd je verandwoordelijkheden wat op zij te duwen terwijl zij toch belangrijk zijn om daar meer aandacht aan te besteden.

Groeten Hans.