Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

onmogelijke toestanden

mc
20 april 2013

ik heb vaker voorspellende dromen gehad en rare dingen meegemaakt. Maar dit stopte omdat ik antipsychotica ben gaan nemen. Nu ben ik met mijn antipsychotica gestopt en heb ik weer een rare droom gehad, eentje waarvan ik denk dat het belangrijk is.

Ik was in het ziekenhuis met mijn man. Plotseling splinterde mijn linkerarm in stukken af (de arm bleek van hout te zijn)
Zoiets raars hadden we nog niet meegemaakt. We zagen het allebei gebeuren. Nog voor we naar een dokter konden gaan, was mijn linkerarm opnieuw hersteld, vingers en al, een echte arm. We dachten: dit is een wonder dat een arm kan teruggroeien. We konden het aan niemand zeggen. Wij waren de enige die er getuige van waren geweest.

Daarna herinner ik me nog iets vreemds uit de droom. Onder mijn kleren, uit mijn buik kwam een hele sterke bloem, een soort van vetplant. Het was een raar gezicht, heel erg ongewoon en ik toonde het aan de mensen om me heen. Het was iets vreemds, maar ik leek het gewoon te zijn, het was een deel van mij.
Op het einde kwamen er vruchten uit mijn benen naar beneden, eentje ervan was blauw, maar ik weet niet wat het was

Heeft er iemand een idee wat dit kan betekenen? Deze droom heeft zoveel symboliek.

21 april 2013

Hoi mc

Zo wat betekenissen van je droom symbolen en wat ze kunnen betekenen.

Droom je dat je gewond aan je arm bent of hij versplintert, dan heb je het gevoel dat je niet voor jezelf kunt zorgen en dat je je hulpeloos voelt om anderen te bereiken. Je voelt je beperkt in je vrijheid of je activiteiten.

De linker arm staat voor je steunende of verzorgende karakter en wordt geassocieert met vrouwelijke kwaliteiten.

Een droom waar hout in voorkomt staat voor een goede gezondheid en vernieuwing.

Wanneer je een splinter of iets versplintert in je droom, dan laat je je van slag brengen door onbeduidende dingen. Je rijdt jezelf hiermee in de wielen. Neem de meningen en opmerkingen van anderen niet persoonlijk op.

Droom je over je buik, dan ben je bezig om ideeën en gevoelens van je onderbewuste te ‘verteren’ en te integreren in je bewustzijn.

Bloemen staan voor schoonheid en veiligheid. Ze staan ook symbool voor je innerlijke vrouwelijke kant.

Droom je over vet(plant), dan verloopt je leven met vrij veel problemen de laatste tijd. Het is belangrijk dat je de problemen oplost en alles weer soepel laat verlopen.

Je benen staan in je droom voor hoe goed je vooruit komt in je leven.


Droom je van rijpe, sappige vruchten, dan staat dit voor overvloed, succes en een nieuw begin.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten Hans.