Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droomuitleg

Lianne Grooten
1 maart 2013

Hallo,

Enkele dagen geleden had ik een droom waarin mijn voormalige vriendin in voorkwam. We bevonden ons in een haven, hoogstwaarschijnlijk wachtten wij op een boot. Mijn vriendin liep weg en ging ineens in een houten roeiboot zitten. Ik volgde haar voor de zekerheid. Plotseling viel zij in de rivier en had moeite om naar de oever te zwemmen. Ik had in de droom een jas aan en trok het meteen uit om haar beter te kunnen redden. Ik pakte haar hand vast maar toen ik haar hand wou vastpakken ging het zo traag en ze voelde zo zwaar als steen. Ik kan me helaas niet meer herinneren hoe de droom eindigde.

Als iemand weet wat voor betekenis deze droom heeft dan zou ik het hartstikke waarderen als diegene het mij zou willen uitleggen.


Alvast hartelijk bedankt,


Lianne Grooten

20 maart 2013

Hoi Lianne

Droom je over een haven, dan staat dit voor beschutting van een stormachtige relatie of een chaotische situatie. Je zoekt wellicht bescherming zodat je je gedachten op orde kunt brengen en je kunt voorbereiden op de uitdagingen die voor je liggen.

Komt er een vriendin in je droom voor waar je niet meer mee omgaat, dan verlang je terug naar een tijd in je verleden dat je geen verantwoordelijkheden had en alles veel eenvoudiger en jijzelf zorgelozer was. Of het is een teken voor je dat je je verantwoordelijker dient te gaan gedragen.

Een boot in je droom symboliseert hoe je omgaat met je gevoelens en hoe je ze uit.

Een rustige rivier staat voor het op je gemak onderzoeken van je emoties.

Een jas uittrekken staat voor problemen.

Een droom waarin je hand voorkomt staat voor je relatie met je omgeving en hoe je contact maakt met de wereld.

Een steen staat voor de moeite die je doen moet die op je leven drukt.

Kijk maar.

Groeten Hans.