Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

slijm in keel

Merel
23 februari 2013

Een droom die al jaren terugkeert. Ik heb het benauwd en kan niet goed ademen. Ik trek een sliert groene slijm uit mijn keel. Voel mij even opgelucht maar merk dan dat er nog wat zit. Wat ik er dan weer uittrek. Tijdens het trekken kan ik niet ademen, dus het is onprettig om te doen. Maar ik moet doorgaan anders kan ik niet ademen. Uiteindelijk voelt mijn keel rauw, schaam ik mij enigszins voor mijn onsmakelijke vertoning maar kan ik wel weer beter adem halen. Vannacht weer zo'n droom. Maar nu haalde ik er heel veel uit. Mijn man was aanwezig. En na afloop een enorme opluchting en het gevoel dat ik een stap had gezet. Maar wat voor een stap? Waar staat het slijm voor?

23 februari 2013

Hoi Merel.

Evwn een paar symbolen uit je droom en wat ze kunnen betekenen

Heb je een zere keel in je droom, dan heb je in het dagelijks leven moeite om te zeggen wat je denkt. Je voelt je bedreigd als je jezelf uit.

Zie of voel je slijm in je droom, dan heb je het gevoel dat je iemand niet kunt vertrouwen.

Als je in je droom iets slikt, of als je moeite hebt om iets door te slikken, dan hou je bepaalde gevoelens of woorden in. Je kunt het gevoel hebben dat je je kwaadheid niet kunt uiten of niet kunt zeggen wat je werkelijk vindt.

Deze droom kan ook betekenen dat het belangrijk is dat je voor jezelf opkomt en niet alles voor zoete koek slikt.

Wanneer je je in je droom schaamt, heeft dit te maken met hoe je omgaat met je successen en mislukkingen. Je kunt het gevoel hebben dat je je successen niet waard bent of dat je anderen teleurgesteld hebt.

Een man in je droom staat voor je mannelijke kant: je assertieve, rationele, agressieve en / of concurrerende kant.

Je vraag wat voor stap? ik denk dat je iets hebt afgesloten van iets waar je mee bezig was b.v het op eiegen benen staan zelf beslissen wat wel en wat niet, het uiten van je gevoelens enz.

Kijk maar of er wat mee kan.

Groeten Hans.

Merel
23 februari 2013

Dank Hans!