Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

terugkerende droom over vluchten op trappen en op zoek naar toilet

Tanjaa
13 januari 2013

hallo

in een korte tijd heb ik 2keer bijna hetzelfde gedroomd.
ik was namelijk samen met nog andere mensen voortudurend op ge vlucht voor iets of iemand ...
van wat presies keb ik niet gezien maar het kwam er op neer dat ons leven er vanaf hing.
als we gepakt zouden zijn zou den we doodgaan .
het speelde zich allemaal af in grote gebouwen met veel trappen (ik had het gevoel dat het een heel grote school was op kantoorgebouwen).
we waren voortdurend de trappen aan het oplopen om weg te vluchten.
in de eerste droom moest ik plots naar naar het toilet maar ik vond nergenst een toilet.
maar in de droom van vandaag heeft er me voortdurend een jongen gehopen bij het weglopen en bij het tonen van het toilet.
zo heb ik in mijn 2de droom eindelijk naar het toilet kunnen gaan maar dat was op een mannentoilet.

hoe het geindigd is weet ik niet , maar het was een heel stresserende droom en omdat ik nu voor de 2de keer zo iets droom vraag ik me toch af wat het is ...

kan er mij iemand helpen want ik geloof wel degelijk dat het iets te betekenen heeft !!!alwast heel erg bedankt
tanja

26 januari 2013

Hoi Tanja,

Ik ben ook heel erg benieuwd naar een uitleg over gebouwen/schoolgebouwen(verlaten) waarbij ik ook continue aan het rennen ben om te vluchten voor iets maar weet ook niet wat. Ik vind daar in tegen ook geen uitgang meer naar buiten en het is inderdaad echt een paniekdroom altijd! Ik heb deze droom afgelopen jaar zo een 10 keer gehad en ben toch echt benieuwd waar dit alles voor staat.

Groetjes Sissy

29 januari 2013

Hoi Allebei.

Deze droom kan ook staan voor je angst om een bepaalde taak niet te kunnen afmaken of succesvol af te ronden.

Droom je dat je de trap omhoog loopt, dan staat dit voor een verbetering van je sociale of financiƫle status.

Bezoek je een oude school, dan betekent dit dat je ver gekomen bent. Denk aan de dingen die je in het verleden geleerd hebt en probeer ze toe te passen op je huidige situatie.
Op deze manier kan je onderbewuste je ook laten zien wat in het verleden wel of niet werkte zodat je je gedrag aan kunt passen en gelukkiger kunt worden.

Loop je in je droom de trap af, dan dien je een oud probleem of oud verdriet te verwerken.

Bezoek je een oude school, dan betekent dit dat je ver gekomen bent. Denk aan de dingen die je in het verleden geleerd hebt en probeer ze toe te passen op je huidige situatie.
Op deze manier kan je onderbewuste je ook laten zien wat in het verleden wel of niet werkte zodat je je gedrag aan kunt passen en gelukkiger kunt worden.

Dit kan ook betekenen dat je het moeilijk vindt om oude emoties los te laten. Je bent bang dat anderen je zullen veroordelen en bekritiseren als je deze emoties toont.


Als je in je droom de uitgang niet kunt vinden, dan ben je met een bepaald aspect van je leven nergens naar op weg. Neem het heft in eigen handen en verander de richting waarin je leven gaat.

Wat kan dat betekenen voor jullie, ik denk dat julle net als een slak in je huisje bent gekropen en er niet uit durft te komen.

Kom uit je huisje en laat zien wie jullie zijn, je kan beschadigt worder maar ook mooie dingen beleven, leef je leven nu het nog kan.

Groeten Hans.