Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

sterfbed

martijn
11 jaar geleden

hallo ik had vanacnht een hele vage droom. ik voelde me gistere avond niet zo lekker en ben eerder naar bed gegaan. toen ik ging slapen droomde ik dat ik aan het doodgaan was later lag ik in een ziekehuis lach met veel vriendinnen van me.daarna strief ik en kwam ik in een monatuwarium te liggen. dit was een grote zwarte hal met alleen mij helemaal in het einde. hier waren 3 zeer leuke vriendinnen van me bij me. ik vroeg toen terwijl ik dood was aan hun of zij iets moois bij mijn begrafenis kondne zeggen. daarna werd ik begrafen en vertelde zij een speace over mij.

vaak heb ik deze droom gehad maar dan een beetje anders. die gaat dan meestall zo: ik ben een beetje het pispaaltje op een keer wordt ik in elkaar geslapen en kom in het ziekenhuis terecht. hierdoor komen zeer veel vriendinnen naar mij toe. ik raak dan goed bevriend met een vriendin en wij krijgen dan later een relatie.

graag zou ik de betekins willen weten want heb deze droom wel een stuk of 8 keer gehad

alvast bedankt martijn

11 jaar geleden

De dood die in de droom verschijnt als gedaante of als gebeurtenis kondigt maar zelden de lichamelijke dood aan. meestal verschijnt een dergelijk symbool in onze dromen aan het einde van een bepaalde periode. Ze kan dus het beste gezien worden als een gedaanteverwisseling van onze psyche. Meestal zal het verloop van de droom ons echter wel duidelijk maken dat voor een dergelijke verandering wel het één en ander opgeofferd moet worden. Soms worden we er op gewezen dat er iets in onze gedachte of gevoelsleven in leven wordt gehouden dat het beste zou kunnen verdwijnen. Op deze manier kan een mogelijk gevaar dat op ons pad ligt tijdig worden ontweken.

Vrienden of vriendinnen die we in de droom zien zijn meestal de schaduwen van onze eigen ziel.

De begrafenis in de droom heeft maar zelden met een echte begrafenis te maken. Het wil ons meestal duidelijk maken dat er iets is dat we maar beter kunnen begraven. Dit kan een ruzie zijn, een gedachte, een niet te vervullen wensdroom, een gevoel, maar men kan zich soms ook van iets of iemand los moeten maken.

Liggen we in de droom in een ziekenhuis dan hebben we in het waakbestaan problemen die we zonder de hulp van anderen niet kunnen overwinnen.

Kijk maar of jeer wat meekan.

Groeten H@ns.