Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Verliefd op de Duivel.

11 jaar geleden

Hoi :-)

Ik heb natuurlijk wel eens vaker raar gedroomd maar nooit zó raar dat ik de uitleg/het verhaal erachter heel graag zou willen weten.

Twee dromen herinner ik me van vanacht.

De eerste, ik slaap... ik lig op mijn rug (ik droom dat ik slaap, maar, ik slaap dus ook, opeens valt in mijn droom iets of beter gezegd iemand op (en dus in mij?) met een harde plof, ik schrik er dusdanig van wakker en zit GELIJK rechtop, maar er ik zie niets en er ligt niets op mij.. niets. ENG. maar ik ga weer liggen, en ik droom verder.

Ik droom: dat ik een heel bijzondere man leer kennen en ik herken hem al erg snel, hij is de duivel maar in gedaante van een man, ondanks ik weet dat hij geen mens is zie ik hem (zijn schaduwzijde) maar het gekke is dat hij níet slecht is, hij is iig NIET slecht voor mij, hij heeft gevoel, hij toont subtiel gevoel (al heeft hij een reputatie hoog te houden) maar hij is zichzelf/durft zichzelf te zijn, hij raakt verliefd op mij en ik raak verliefd op hem (in real life word ik NIET snel verliefd en dus extra bijzonder), het is allemaal zo ongelofelijk vanzelfsprekend en het voelt als een liefde die geen van beiden óóit eerder heeft gevoelt, het voelt heel natuurlijk, we voelen elkaar haarfijn aan, er is geen angst of wantrouwen, er is geen uitleg nodig, hij overdrijft niet, niet in de zin van dat hij zich moet of wil overtuigen naar mij toe, en ook ik hoef dat niet, want ik wist wie hij was, ik zie alleen zijn goede kanten (er is geen reden aan mij zijn foute kanten te laten zien), die foute kanten heeft hij wel, dat weet ik, ik weet hoe hij was... dat is ook geen geheim, hij is lief voor me en ik ben lief voor hem, het voelt één, alsof we samensmelten, het is vertrouwd, eindelijk iemand waarbij ik hét gevoel heb en gevonden heb dat ik mijn hele leven lang al zocht, het is zo bizar.... het is zo mooi... het is ook onbegrijpelijk, ik wil het NIET meer kwijt. Zonder al te veel te zeggen genieten we gewoon van elkaars weerzien steeds en ons samenzijn, niets hoeft, alles is goed, we zitten naast elkaar, praten een beetje, knuffelen intens....-zucht-....EINDELIJK. Eindelijk samen ofzo.

Doch hij lijdt ergens onder het feit dat hij voelt en kan zijn missie (zijn eigenlijke WERK) niet voldragen, hij moet weer zijn wie hij was, ik verwar hem met de liefde en dat kan en mag niet, want andere demonen willlen hem er van overtuigen dat hij terug moet, hij niet bij mij hoort, dat dit echt niet kan... hij weg moet... en tijdens een fijne autorit, hij en ik.... opeens verdwijnt hij, word hij weggerukt, vervliegt hij... zonder dat we afscheid konden nemen, het kon niet anders, oftewel hij kon niet anders, hij had het niet voor het zeggen.... en weg is hij ineens, verdwenen... ik ben weer alleen, en ik mis hem afschuwelijk, in gedachten roep ik nog naar hem (in de droom) maar hij komt niet meer ... verscheurd door verdriet blijf ik achter.

Ik word wakker, en voel me ELLENDIG (understatement), ik wil hem terug.... ik mis hem, tis bizar wakker te worden met liefdesverdriet na een droom.
Ik probeer herhaaldelijk terug in slaap te vallen omdat ik de droom wil voort zetten maar ik kan de slaap echt niet meer vatten :-(

Om uiteindelijk zeer teleurgesteld op te staan.....

> wat een droom...............

> wie heeft verstand van zulk sort rare dromen en kan ze me misschien toelichten?

> super & geweldig en vriendelijk bedankt in dat geval :-)

groetjes, Cat

Vicky777
11 jaar geleden

Hoi Cat,

wat mij opviel aan je droom is dat je verliefd wordt op de duivel maar doorgaans eigenlijk niet snel verliefd wordt.
Kan het niet zo zijn (ben een leek, dus ik roep ook maar wat er in mij opkomt ;)) dat je verliefdheid misschien een beetje dwaas vindt in het echt?
En dat je daarom droomt dat je verliefdheid op deze eigenlijk geweldige man beschouwt in je droom als duivels?

Of misschien heb je slechte of mindere kanten van jezelf geaccepteerd. Wat ik namelijk wel weet is dat verliefdheid vaak een deel van jezelf bevestigd.
In dit geval misschien wel een mindere kant, vanwege symbool duivel. Dus heel misschien heb jij jezelf in je droom volledig omarmt. In dat geval is het eigenlijk een hele mooie droom.


Groetjes

11 jaar geleden

Hoi Vicky,

Dankjewel voor je reactie op mijn droom :)

Buiten dat de droom misschien meerdere of een andere betekenis zou kunnen hebben vind ik verliefdheid op een bepaalde manier ook 'dwaas', alhoewel ik hem heb ervaren en weet hoe het voelt, weet ik ook dat het over gaat, dat het oneindige gevoel over gaat, dat degene waar je verliefd op bent een persoon is die tijdelijk in je leven komt en weer verdwijnt, dat alles betrekkelijk is, dat gevoelens en beloftes van dit moment over een tijdje totaal niet meer (hoeven) te gelden......

En ja, ik heb 'slechte' kanten, oftewel, nee wacht dat klinkt zo negatief. Laat ik zeggen dat ik niet ideaal ben en dat van mezelf zou willen accepteren en wellicht in die fase zit, iig is eea al enige tijd in beweging, soort van ontwikkeling in mijn persoonlijkheid, I guess... Je ziet, ik houd het graag in between, oid :-)

Hartelijk dank voor je reactie Vicky :)

Groetjes, Cat

Tiara
11 jaar geleden

Ik denk dat het echt een duivel is geweest.
Duivels zijn meestal niet te vertrouwen, duivels zijn de vijanden van mensen, maar of er goede duivels zijn weet ik niet.
Zou wel kunnen, wel buitengewone droom.

11 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie Tiara. Ik denk dat de betekenis van de droom wellicht beter begrepen zou kunnen worden wanneer het hele verhaal (en mijn achtergrond idem daarbij) onder de loep zou worden genomen, denk dat hij dan pas goed begrepen kan worden, oftewel uitgelegd :)

11 jaar geleden

Dag Cat,

ik zou je willen vragen om je droom in te vullen op de volgende site:
* [www.pimp-your-life.nl]

* druk dan rechts op het tabje droomuitleg
Vul dan het invulformulier in en we zullen zsm reageren.

Maarten

11 jaar geleden

Hoi Maarten,

Dank voor je reactie. Ik wil graag weten waarom ik mijn droom op die site ga zetten, de reden, en.... het lijkt me niet kostenloos?! Zo, wel, waarom is het kostenloos? What's the catch :-)

Groetjes, Cat

Francis
11 jaar geleden

Kan het zijn dat je in je slaap bewust bent dat de Duivel maar een synoniem is voor iets dat enkel met kwaad in verband word gebracht. Een slang wordt vaak met het kwaad in verband gebracht maar de slang zelf is zich hiervan niet bewust. Een Duivel is volgens mij enkel het kwaad als hij zich kwaad maakt? Jij vond geen reden om kwaad te worden en is hij lief. De Duivel, engel of mens het zit allemaal in ons en het is maar net waar je zelf het meest mee, bij voelt.

11 jaar geleden

Hoi Francis,
Dankjewel voor je reactie! Ik heb geen idee.... Ik was ook idd niet bang. En ik ben me tijdens (nare) dromen (tijdens de slaap) vaak bewust dát ik droom. Ik schreeuw mezelf ook wel eens wakker ín de droom omdat ik er UIT wil. Wat dan ook lukt, want dan word ik wakker.
Enfin, deze droom was pas naar ná het wakker worden.... ik wilde terug (!) en voelde me bizar genoeg intens verdrietig en ik miste hem, alsof het een soulmate was. Weird.....
Ik heb geprobeerd weer in slaap te komen, wat niet lukte. Dat is me wel eens eerder gebeurd, dan viel ik weer in slaap en pakte dezelfde droom weer op, en verder...
Ik weet dat een droom vaak niet is wat het lijkt en het een en ander ook maar (gewoon) synoniem voor iets staat......
Zucht................... :-)
Groetjes en dankjewel! Cat1 keer bewerkt. De laatste keer was 11 jaar geleden door Cat.