Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

onbekende vrouwenstem riep mijn naam (droom)

mieke
11 jaar geleden

Beste,

Eergisteren tegen de ochtend 06u30 lag ik nog te slapen en ik hoorde klaar en duidelijk iemand (vrouwenstem) mijn naam roepen. Ik herkende de vrouwenstem niet. Haar stem klonk warm, liefdevol. Ik werd meteen wakker en zag dat het 06u30 was.


Enkele maanden geleden heb ik terwijl ik sliep iemand over mijn haren voelen strelen. (zoals een moeder bij haar slapende baby weleens doet) , dit was liefdevol, ik voelde tijdens mijn slaap dat het goed was, zalig zelfs, dat ik hoopte dat het nog eens zou gebeuren, ik voelde zelfs tijdens mijn slaap dat ik aan het glimlachen was, het leek op één of andere een vertrouwde aanwezigheid.

Nog een keer hiervoor ook tijdens mijn slaap, voelde ik een kat op mijn bed springen, ze stapte achter mijn hoofd en ook hier aaide de kat mijn haar en daarna ging zij naast mijn hoofd liggen om te slapen, ook dit voelde zalig en vertrouwd aan.

Ik heb 18 jaar geleden mijn grootmoeder verloren en 6 jaar geleden mijn babytje en enkele jaren geleden mijn beide grootvaders + nog mijn meter waar ik geen enkele band mee had omdat zij in het buitenland leefde.

Weet iemand raad?

Eev
11 jaar geleden

Hey mieke,
ik begrijp je verhaal echt goed.. maar je zegt dus dat je sliep?
Want ik heb dit ook meegemaakt alleen ietsje anders. Een paar keer dat ik bijna in slaap viel hoorde ik mensen in mijn hoofd mijn naam zeggen.
Soms fluisterend en soms schreeuwend, maar het klonk nooit echt vriendelijk of geruststellend bij mij.

En misschien had je met je grootmoeder een erg goede band? maar soms komen deze dingen uit het niets omdat je graag geliefd wilt worden..
Het hoeft natuurlijk geen overleden persoon te zijn, waar je wel vanuit lijkt te gaan.. misschien hoop je hier wel op?

En het kan ook een spirituele beleving zijn maar daar weet ik niet zoveel van af, ik klikte op jouw verhaal omdat ik het ook gehad heb.

Ik hoop dat je snel wat meer duidelijkheid hebt?

P.S. zoek eens op: lucide dromen of lucid dreaming. Kijk op wikipedia.. misschien zie je iets dat je wel herkent.

groetjes Eva

anoniemm
11 jaar geleden

Wow eev,

ik heb precies hetzelfde als jij. Als ik in bed lig, maar nog nét niet slaap hoor ik stemmen die me allemaal door elkaar roepen. Hard, zacht, sommige blij, andere wanhopig om hulp. Soms probeer ik dan in mijn gedachte te vragen: wat is er? maar dat werkt niet. Maar ik heb het wel vaak...