Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

brand in huis

hoi
12 jaar geleden

i heb vanacht gedroomd dat ons huis in brand stond, maar het waren steeds maar kleine beetjes. we waren ook onze brandblusser kwijt, die had ik in de vouwagen gestopt (in mijn droom) toch gingen we al onze spullen in van die hema dozen inpakken. we stopten eerst onze fietsen in de auto, en daarna die dozen pas. ik ben in mijn droom naar de buren gerend, en met mijn vingers 112 opgestoken. mijn buurmeisje heeft dat toen gebeld, maar toen werd ik wakker.
weet iemand wat dit betekent, en wat "brand"zowiezo betekent? in het woordenboek staat alleen maar branden. please help mij, ik heb hier eigenlijk best wel vaak dromen over....
s.

niels bloemhof
12 jaar geleden

Ik heb ook zoiets gedroomd. ik heb een minuut geleden op een site gelezen dat het niets betekend. Alleen als je het vaker droomt, betekend het dat er iets in je leven gaat veranderen, maar dat je daar niet klaar voor bent of het tegen houdt. ik heb op deze zelfde site gelezen dat je dan een brand mee gat maken. (hoeft niet ernstig te zijn. diegene zei dat een vuilnisbak in de brand stond, en dat die net op tijd is geblust door de buurman.) Ik hoop dat je hier iets mee kunt.

gr niels

12 jaar geleden

Ik heb soortgelijke dromen ook wel gehad toen ik als freelance persfotograaf mijn eerste branden fotografeerde. Ik realiseerde mij toen dat je letterlijk alles kwijt bent behalve wat je op dat moment aan had. En dat was bij een brand, diep in de nacht, bij een boer die ik ook nog eens goed kende niet meer dan een onderbroek. Gelukkig was het in een zomernacht en waren alle koeien in de loop van de nacht weer naar buiten gegaan. Omdat ik de boer kende kwam het deze keer erg dicht bij en krijg je toch een onbewuste angste dat het je ook overkomt. Misschien heeft een persbericht of een brand in je omgeving je erg aangegrepen.

WBC
12 jaar geleden

Hey,
Ik heb precies hetzelfde gehad met die branden ect. bij mij was het ook in het huis. Daarom hebben wij een brandblusser en brandalamrs aangeschaft.
Maar nooit is er brand gekomen. De dromen stopten na een tijdje ook gewoon.
Sinds een jaar geleden had ik er weer last van. Ook spontaan 'snachts wakker worden en een brandlucht ruiken.
Dat hield ongeveer 2 weken aan totdat er echt brand kwam.
Als het dan bijvoorbeeld echt gaat gebeuren merk je het. Heel raar maar het lijkt net of je het 'door het' dat er brand komt.
Het is een heel raar voorgevoel. Na de brand zijn die dromen gebleven maar die moeten denk ik ook wel weer vanzelf weggaan.
Het is net of je gewaarschuwd word.
Hopelijk heb je hier wat aan. :)
xx