Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom over enge "vriendin"

vogeltje
13 jaar geleden

Hallo,

ik ben benieuwd of je me kan helpen, eigenlijk geloof ik absoluut niet in dit soort dingen, dus ik ben benieuwd of iemand kan bedenken waar deze dromen vandaan komen.

De droom die ik elke keer heb, elke keer hetzelfde en elke keer doodseng gaat als volgt.

ik ben in een donker bruine kamer, koeling? in iedergeval vaage muren, tegels ofzo? ik heb geen idee maar dat is het enge niet, steeds droom ik dat een eng meisje mijn goede vriendin is, ik vind het tijdens mijn droom nooit erg, speel vaak gewoon met haar, ze heeft rare ogen, soort van zwarte vlekken en zwart haar, ik weet nog van vroeger dat ik toen al van zulke dromen over de ogen van de luiaard had, die vind ik nog steeds heel eng, daar doet me dat meisje ook aan denken, goed tijdens mijn droom vind ik het meisje dus niet eng, totdat ze dicht bij me komt staan, dan schrik ik wakker en durf ik niet te slapen. Ik ben nu bijna 20 maar heb die dromen als sinds mijn 17e en ze blijven doorgaan, heel irritant.

heeft iemand een idee waar dit vandaan komt, ik kom er namelijk graag vanaf, misschien dat het helpt als ik weet waarom ik die dromen heb.

alvast heel erg bedankt!

groetjes,

vogeltje

13 jaar geleden

Misschien heb je in t echte leven juist mooie vriendinnen en wil je ook niet gezien worden met meisjes die net zoals het meisje in je droom "afgrijselijk" lelijk zijn.
Misschien probeert je onderbewuste je te vertellen dat je niet naar de buitenkant alleen moet kijken maar ook iemand mooi van binnen kunnen vinden.

Ik ken je natuurlijk niet persoonlijk maar misschien ben je erg met uiterlijk van jezelf en/of andere bezig in het dagelijkse leven en vergeet je daarom soms naar de persoon zelf te kijken.
Het lelijke meisje in je droom is je vriendin..tot ze dichterbij je komt staan, dan neem jij afstand door wakker te worden.
Naar mijn idee duidt dit op dat je haar leuk vind zolang ze op afstand blijft maar dat het enge uiterlijk niet dichtbij je moet komen. Het zou kunnen dat je dit terug kan koppelen in je denkwijze of gedrag in het dagelijkse leven. Dat je lelijkheid (bij jezelf en/of anderen) op afstand wilt houden

Ik hoop dat je hier wat mee kunt.

Groetjes angela1 keer bewerkt. De laatste keer was 13 jaar geleden door angelaatje.

vogeltje
13 jaar geleden

Hoi hoi,

bedankt voor de reactie, wat eigenlijk zo is, ik ben helemaal niet zo, kijk eigenlijk nooit naar uiterlijk, maar het meisje uit mijn droom is een kind, en ook niet lelijk, alleen eng, maar dat afstand houden kan wel kloppen, ik laat niet zo snel iemand in mijn "vriendenkring" komen, ik houd iedereen op een afstandje,

bedankt kan er zeker wat mee!

groetjes,

vogeltje