Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over inbrekers, help me alstublieft. Mijn angst is teruggekomen

LauraTwilightLoveer
13 jaar geleden

Heej,
zou iemand me willen helpen?
Ik heb steeds nachtmerries over inbrekers. De laatste tijd zijn ze weg gegaan, maar gister zei mijn moeder dat ze weg moest en mijn vader is op vakantie. Dus zit ik alleen thuis. Ik was niet meer bang voor inbrekers en dacht dat ik het wel zou halen. Maar die nacht droomde ik over inbrekers en ben ik weer bang. Dit is mijn droom: Ik was bij mijn oma, en ineens moest ik naar huis voor school. Toen ik thuis kwam waren twee vriendinnen van mij er, eentje herken ik en eentje heb ik nog nooit gezien. Die vriendinnen wilden iets aan mij verkopen, maar het was gezellig dus gingen we maar bij mijn thuis zitten. Op een gegeven moment reedt er een auto heel langzaam door de straat heen en de bestuurder keek goed uit het raam naar mijn huis. Toen stond de buurman ineens in de kamer hij zei 'Dat is een man, zijn auto is niet goed want hij moet hem vullen met melk. Daarom is hij zo langzaam' en ineens was hij weer weg. Maar toen ik de auto van die 'melkman' zag reedt hij ineens achteruit en stond een tijdje aan het eind van de straat. Op een gegeven moment zit ik weer bij mijn vriendinnen en waren we aan het praten. Steeds horen we geluiden, mijn vriendinnen keken dan steeds het hele huis door, en ik bleef zitten omdat ik dat geluid gewend was. Ik kijk mijn vriendin aan, en opeens zie ik de valgordijnen bewegen, ze gaan weer naast elkaar op een rechte lijn hangen. Mijn vriendinnen en ik weten het nu zeker, een inbreker. Ze zeiden tegen mij dat ik de politie moest bellen, maar inplaats daar van ging ik een smsje sturen naar mijn vader die dus op vakantie is. We renden het huis uit, naar de over buren, en als ik daar in huis sta heb ik de politie aan de lijn.

Dat is hem. Het lijkt niet eng, maar ik heb echt een angst voor inbrekers. Ik was er eens vanaf maar nu blijkt dus dat hij weer terug is. Help me want ik wil daar echt van af. En kan iemand mijn droom uitleggen?

13 jaar geleden

Kan iemand mij helpen?
Gister was de avond dat mijn moeder dus weg ging. Eerst wilde ze thuis blijven voor mij, maar ik wilde niet dat haar avond dan kapot ging door mij. Ze ging uiteindelijk toch weg wat ik aan de ene kant fijn vond dat zij een leuke avond kon beleven, maar aan de andere kant vond ik het doodeng. Ik lag in bed en ik was echt superbang, mijn moeder heeft me nu een wit kussen gegeven (was eerst paars) en witte dekens (Waren ook eerst paars) en ze heeft gezegd dat dat tegen nachtmerries is. Tip voor iedereeen:D:D

danielle
12 jaar geleden

Hoi Laura,

Ik droom nooit over inbrekers.
Wel ben ik er bang voor, ook al is er bij mij nog nooit ingebroken.
Ik was nooit bang als mijn ouders thuis waren, maar nu ben ik sinds ong. 5 maanden ingetrokken bij mijn vriend. Ik ben nu 21.
We wonen op een hoekhuis. Voor mijn idee is dat extra inbraak gevoelig. Ik denk dat ik dat denk omdat mijn moeder dit ooit eens heeft gezegt.
Ik doe een opleiding waarbij ik informatie krijg over achtergronden van mensen en wat dit met mensen kan doen.
Ik ben erachter gekomen, waarom ik bang ben voor inbrekers, al neemt dit mijn angst nog niet weg.
In groep 3 (een hele poos geleden dus) heb ik een boekje gelezen. Hij heette ''houdt de dief''. AVI-niveau 2 of 3.
Een heel kinderlijk boekje dus. Ik durfde toen ik dit had gelezen nooit alleen het huis in overdag als ik de huissleutel mee kreeg omdat me moeder er uit school niet was.

Ik hoorde nu ik dit schijf nog geen uur geleden een tik tegen de ramen. Het geluid van een kiezelsteenje die tegen de ramen wordt gegooit.
Mijn hart ging iets sneller kloppen en ik heb mijn vriend uit bed gehaald. Er was gelukkig niets.
Maar ik blijf mezelf aanpraten: ''alles is op slot, dus hoe kan iemand nu binnen komen''?

Ik denk dat psychologisch gezien de angst erger wordt door het kijken van bepaalde programma's op tv. Kijk bijvoorbeeld als ''hart van Nederland''. Weer een inval in een woning en weer en weer.
Dit kan ook een oorzaak zijn, dat je banger wordt.
Mijn angst wordt steeds erger en ik denk dat als dit bij jou ook het geval is, je van de week eens langs moet gaan bij de dokter zodat je er misschien met een psycholoog over kunt praten. Dit is in ieder geval wel wat ik ga doen.
Want in principe is het niet nodig om zo bang te zijn, al ben ik het wel.
Ik zeg altijd maar zo: ''als je bij een psycholoog zit, ben je niet gek, het is ervoor om te voorkomen dat je gek wordt''. Een psycholoog is namelijk heel iets anders dan een psychiater, al denken veel mensen dat het hetzelfde is.

Ik wens je veel succes om van de angst af te komen.

groetjes,

Danielle

pablo
12 jaar geleden

ik weet wat je bedoeld ik moet regelmatig thuis blijven en dan hoor ik soms ook geluiden
ik woon dan ook nog eens in en bos en dat maakt het wel enger
ik kijk meestal naar grappige programs op tv en als ik in bed lig laat ik het ligt in de gang branden
of ik ga naar beneden om even te drinken, plassen, ...
p.s ik ben 14

Yentl
12 jaar geleden

Hey iedereen,
Sinds er bij ons een inbraak is geweest voel ik me nooit op men gemak.
Vooral 's avonds als ik alleen thuis ben dan heb ik gevoel dat iemand in huis zit
Nu ook al heel de avond.
ik probeer er wat over te vinden maar hier heb ik voor jullie een site:
[www.ipzo.com]

R.
12 jaar geleden

Hi,

Wat grappig, ik dacht dat ik de enige wat die bang is voor inbrekers. Maar misschien wel in extreme vorm. Ik ben niet zo zeer bang voor inbrekers, maar voor alles waar je eventueel dood aan kunt gaan of waar je heel hard van kan schrikken geloof ik.

Ik heb nu een alarm in mijn huis laten instaleren. Als er s nachts een deur of raam opengaat dan gaat het meteen af en wordt de melding naar de meldkamer gestuurd (die de politie dan bellen). Voor mij is dit iets meer geruststelling, hoewel de angst er nog altijd is.

Waarschijnlijk zijn jullie net zo als ik, heel erg gefocust op geluiden (is het bekend of is het geluid onbekend?) Waarbij bekend goed is (wit denken) en waarbij onbekend geluid meteen super slecht is (zwart denken)
Zwart -wit denken :)

sjoukje
11 jaar geleden

Ik heb een droom die geregeld terugkomt . Ik droom dat ik wakker ben / wordt en dat er dan iemand in de slaapkamer is .
Soms is diegene naast mijn bed , soms zoals vannacht staat er iemand voor de balkondeur .
Ook heb ik al eens gedroomd dat er iemand door mijn openstaande raam klom terwijl in mijn bed lag .
Ieder keer ga ik dus gillen of help roepen . Soms gaat het om een bekende maar ook vaak om mensen die ik niet ken .
Het kan niet gaan om geesten want het huis waar ik woon is nieuw gebouwd en dus niet bewoond door iemand anders .
Iedere keer weet ik op dat moment niet of ik droom of dat het echt gebeurt en ik ben dan erg angstig .

Shantal
11 jaar geleden

Ik ben vorig jaar op de brommer na gereden door 2 knapen, sindsdien ben ik bang in huis voor inbrekers.
Ik heb elke dag hoofdpijn, vooral als ik sávonds naar bed ga, en ik moet er weer aandenken, dat ze bij mij kunnen inbreken.
Ik hoop niet dat het gebeurt. Ik kijk ook niet meer opsporing verzocht en dergelijke.
daar wordt ik echt angstig van, ik ben 40 jaar, woon alleen in rijtjes huis.Als ik s'avonds naar bed ga, sluit ik mijn slaapkamer op slot, rare gewoonte.
En dan maar denken, als er maar geen brand uitbreekt. wie weet een oplossing, niet naar de huisarts, die klaagt mij voor gek. groetjes Shantal