Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Lampen gaan niet aan in droom!

Kim
11 jaar geleden

Ik heb al van jongs af aan dezelfde soort nachtmerries. Ik heb ze best regelmatig en er komt altijd hetzelfde in voor: het is donker en ik wil het nachtlampje of grote lamp aan doen, maar ze gaan niet aan, ze doen het niet. Verder hoor ik altijd een soort eng gelach...
Sinds ik mijn zoontje heb gekregen, komen hij en mijn man er ook in voor. Maar, altijd die eeuwige lampen.....weet iemand wat dit kan betekenen? Nu klinkt het niet eng, maar door dat ik die lampen niet aan krijg en dat gelach....bleeeeeh.....

Het moet toch iets betekenen, als je dat al zo lang en zo vaak droomt? Wie weet het?

Gr.,
Kim

Aurélie
11 jaar geleden

heej
ik kan je spijtig genoeg niet helpen maar ik zou ook wel willen wete wat het betekent ik heb ook vaak zo'n dromen en geen elk licht werkt geen enkel(ik hoor dan altijd :het zal toch nooit niet lukken om de lamp aan te doen ze blijven voor eeuwig uit) en dan word ik wakker het is echt om "schrik" van te krijge en als ik wakker word is het eerste wat ik doe mijn lamp aan doen , zien of het werkt( rare reactie ik weet het ma ja)

groetjes A.

sarah81
11 jaar geleden

Ik heb ook vaak dezelfde droom, met periodes komt het vaker voor.
kheb het ook sinds mijn kindertijd, heel raar dat het nu nog steeds voorkomt, de dag na die droom als ik de lichten wil gebruiken denk ik: die werken toch niet, heeft geen zin. en dan pas besef ik dat het weeral die bizarre droom was.
kzou ook wel graag willen weten vanwaar dit komt...

groetjes
sarah

fr
11 jaar geleden

Ik heb al heel vaak dromen gehad die zich afspeelden in mijn vroegere middelbare school. Ik weet niet hoe het komt... Ooit heeft iemand mij vertelt dat, als eenzelfde droom steeds terugkomt, dit betekent dat er zeer sterke emoties aan vasthangen.

josje
11 jaar geleden

heei ik heb hier ook last van alleen bij mij gaan de lampen heel licht aan zodat het heel schemerig word. ook word ik onwijs bang
en hoor ik een soort gelach. en heb ik het gevoel alsof iets me achterna zit en mijn lamp perse aan moet.
deze droom heb ik vroeger heel veel gehad en nu afentoe nog

I-tje
11 jaar geleden

[www.grotebeer.net]

En zoek bij Lamp. Ik heb die droom ook vaak als ik diep slaap.

Shana
11 jaar geleden

ik ben blij dat jullie dat ook hebben! het begint me meer en meer te frustreren, die dromen.
enkele dagen geleden nog .. en ik wist het op voorhand: "ze gaan wéér niet aangaan" en het maakt me erg angstig want je kan niet zien wat er rondom je gebeurt. wat het meestal nog erger maakt is dat ik mijn ogen ook niet open krijg. ze zijn erg zwaar. ik wil echt weten wat het betekent...

11 jaar geleden

Als je droomt dat de lampen niet aan gaan kan dat staan voor bepaalde zaken/ problemen/ vragen die je niet duidelijk krijgt.

Kevin H
10 jaar geleden

Beste Kim,

Vreselijk grappig om dit te lezen. Ik zat net inception te kijken en moest denken aan die dromen waarin het licht niet aangaat. Meestal weet ik op deze manier dat ik een nachtmerrie ga krijgen en doe vreselijk mijn best om wakker te worden. Heel gek maar het 'licht trucje' maakt me dan ook meestal bewust in mn droom. Ik kwam toevallig bij je post terecht toen ik de kernwoorden "droom licht doet het niet" intypte bij google. Ik kreeg tijdens het lezen gewoon kippenvel want ik heb dit al een aantal jaren nu. Ik weet nog goed de eerste keer dat ik dit had, toen studeerde ik in breda en had pas een kamer in roosendaal. Goed, dat was het wel.

Vraag me af of je ondertussen al meer te weten bent gekomen wáárom je dit soort dromen hebt? Ik ben namelijk ook best benieuwd over mijn eigen dromen. Wie weet heb ik er wat aan?

Mvg,

Kevin

Pam
10 jaar geleden

Jemig, wat een herkenning, al jullie verhalen.. ik heb ook de droom over een lamp die niet aangaat gehad. Vooral toen ik klein was en een enkele keer op latere leeftijd. Nu eigenlijk al jaren niet meer. Maar ik sta echt versteld van de herkenbare details! Het vooraf weten dat er een nachtmerrie aankomt, het enge geluid (gelach?) als de lamp het niet blijkt te doen en het gevoel hebben dat er iets op je af komt.
Ben nog geen echt goede verklaring tegengekomen, maar ben er wel heel benieuwd naar.

10 jaar geleden

Soms heb ik dat ik gewoonweg niet goed kan zien in mijn droom. Het is vaag en duister. Geen lampen aanwezig (denk ik). Je ziet niet goed en moet moeite doen om goed te kunnen zien. Je forceert je ogen maar het helpt niet. Ik heb me laten wijsmaken dat je ogen op die moment open zijn terwijl je slaapt...

10 jaar geleden

Even herkenbaar. Als klein meisje (jaar of 6) droomde ik bijna elke nacht slecht. Dan stapte ik uit mijn bed en probeerde het lichtknopje in te duwen. Ik moest me meestal uitrekken. Nog altijd weet ik zeker dat ik erop drukte. Soms ging hij aan. Soms niet. Als hij niet aanging dan had ik een nachtmerrie. Ik had jarenlang mijn ma verweten dat ze s'nachts elektriciteit uitzette. Wat ik weet, is dat mijn ma me gewoon liet huilen in de slaapkamer. Ik had wel elke nacht een nachtmerrie.

Geen licht hebben is echt frustrerend! Soms krijg ik nog dromen over dat. Meestal in mijn vaders huis. De lampen vallen één voor één uit. Ik hoor geen gegiechel. Meestal weet ik ook te ontsnappen. En soms heb maak ik vreselijke dingen mee.

Ik ga voor licht! Laat het nooit meer donker zijn!

Lis
7 jaar geleden

Hier heb ik zelf ook al jaren last van. Het is schijnbaar 'slaapverlamming'. zoek maar eens op in Google.

Mikey
4 jaar geleden

Zo erkenbaar! Ik droom dat ik wakker word en uit bed wil mijn lamp gaat niet aan, ook mijn telefoon gaat niet aan.

Ik probeer andere lampen in andere kamers en ook die doen het niet. Tv gaat wel aan maar het scherm blijft zwart. Ik loop naar mijn ouders hun kijken beneden TV, alles is normaal daar en hun zeggen dat ik niet moet zeuren en snachts gewoon moet slapen.

Ik voel me niet bedreigd of angstig maar eerder gefrustreerd en verward, deze droom herhaald zich een aantal keer telkens werkt er geen een lamp.

Vervolgens word ik wakker in de echte wereld, en alles is gelukkig normaal.

Ce
4 jaar geleden

Ik droomde dat als klein kind ook vaak.
Deze nachtmerries lijken altijd heel erg echt... het is net alsof je wakker bent... het is toch wat anders dan slaap verlamming want als ik wakker wordt lig ik gewoon nog in bed en is er niks gebeurd. Het is wel erg beangstigend en ik voel altijd een aanwezigheid die mij wil grijpen en inderdaad gelach o.i.d heel apart om al deze reacties te lezen! Echt alles is hetzelfde... kan bijna geen toeval zijn.. heel raar...

Ward Moeyersons
2 jaar geleden

Hey,ik had vroeger ook vaak zo'n dromen.
Elke dag opnieuw kreeg ik dezelfde.
Maar het rare is dat alle lampen over heel het huis niet werkten buiten 1 lamp in de badkamer.
Die lamp ging aan maar niet meer uit ze brande ook niet zo hard ze flikkerde ook.
Ik werd ook maar pas verlost van die nachtmerrie altijd maar een paar minuten voor mijn wekker afging.
Daarom zocht ik naar deze site voor meer info, omdat het me echt bang maakt .

2 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Dus niets om bang van te worden. Neem een droom dan nooit te letterlijk. Nachtmerries ontstaan als je wat onrustig in je vel zit. Een lamp in je droom staat symbool voor begeleiding, hoop, inspiratie, verlichting en bevestiging. Een lamp die niet aangaat staat voor een situatie(s) die niet duidelijk is. De flikkerende lamp is een situatie wat irriteert.