Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Geweldadige dromen, Betekenis?

Erik
7 oktober 2009

Hallo

Ik heb vaak extreem geweldadige-film achtige dromen, niet echt eng maar meer spanning, als een echte harde thriller film.
Ik heb heel graag hier een uitgebreide uitleg over want wat deze site aangeeft onder moord, sadisme enzovoort kan ik me niet erg in vinden. Dus mijn droom:

Ik droomde laatst bijvoorbeeld:

Ik was op vakantie ergens griekenland achtig, met allemaal van die witte huisjes met palmbomen. Dicht bij een vulkaan. Opeens vuurde de vulkaan van die bommen en ons huisje werd geraakt en stortte helemaal in. Wij ( ik was met meer mensen) renden weg met veel chaos m ons heen, een paar straatjes verder op.
Daar kwamen wij bij het centrum van het stadje met allemaal hoge flats. Omdat het al donker begon te worden moesten we ergens overnachten. We vroegen een groepje kinderen waar ze woonden ( in de flat dus) en of we daar konden overnachten. Dat konden we alleen moesten we wel verspreid over de apartementen liggen omdat het niet paste. Ik sliep alleen bij een oude beetje verwaarloosde man. Een beetje rare man, ik vroeg of ik even in de douche kon, maar zijn antwoord was: Nee. Ik ga eerst. Ok dacht ik toen. Toen moest ik plassen maar de deur van de badkamer/wc was opslot. Ik kon het niet meer houden dus ik brak de deur open. In mijn droom schrok ik me kapot, op de grond lag een vastgebonden rottend lijk die mij met starende ogen aankeek. De man riep iets van ´hey!´ en ik keek naar hem. Waar hij stond te douchen lag in de douche ´gewoon´ nog een ander lijk. Ik raakte in paniek en rende weg. Vervolgens rende ik naar de andere appartementen en bonkte tegen de deur aan van HELP HELP! Ze deden open. Ik vertelde mijn verhaal en ze wilden het niet geloven. Ik zei, loop eens mee dan! Dat deden ze. Toen ze aankwamen lag er geen lijk. De man deed ook heel onschuldig. Ik zei: kijk eens onder zijn bed dan, daar heeft hij waarschijnlijk dat lijk verstopt! Ik weet niet of dat zo was, maar die man die mij niet geloofde bukte en keek. Mee pakt de ´moordenaar´ een stuk ijzer en slaat daarmee de rug kapot van de bukkende man, en vervolgens tegen zijn gezichrt aan. In mijn droom zie ik alles gewoon gebeuren, ook al het bloed dan. Dan onstaat er een heel gevecht samen met de andere bewoners van de flat. Ik zie alsof het gewoon is, dat er botten worden versplinterd op sadistiche wijze. ( de arm bijvoorbeeld, je ziet de botsplinters er dan afvliegen.)
Na het gevecht dat de man verloren heeft zie je dat er een touw om zijn nek wordt gedaan en weggesleept wordt, stikkend. je ziet zijn gebroken arm en omgedraaide voet nog rare bewegingen maken, en als hij weggesleept wordt er een bloedspoortje nablijft.
Toen werd ik wakker.

Dit was dan een voorbeeld van wat ik vaak droom. Altijd wel anders, maar wel telkens met dezelfde elementen, dood, moord, sadistisch, spanning, veel bloed, en bang zijn in mijn droom. Nog een voorbeeld:

Vannacht, ik weet alleen nog maar een klein stukje:

Ik was met een vriend en er was iets gebeurd in mijn omgeving waar ik heel erg verdrietig om was. Ik stond op een hoog gebouw. Ik weet ook niet meer of iemand mij duwde of dat ik zelf sprong maar in ieder geval viel/sprong ik. Ik voelde de lucht langs mijn oren suizen en steeds sneller gaande. Toen klapte ik op de grond en voelde ik gewoon dat ik al mijn botten brak. Mijn ogen gingen dicht en, voor mijn gevoel dan, gebeurde er een hele tijd niks, alsof ik dood was en dood bleef en ik voelde me alsof er gewoon niks meer was. Dan kreeg ik zon gevoel dat de tijd terug gedraait werd, versnelt terug. Het verhaal ging hetzelfde alleen nu kon iemand mij redden/tegenhouden. ik brak alleen mijn pols. En toen kwam er iets positiefs.
Dat maakte de droom dan weer goed. Maar ik zit alleen met dat doodgaan. Heel raar allemaal. ik heb de betekenis al opgezocht hier op de site maar ik kan me niet herrineren dat ik ergens depressief van was ofzo.

Dus,

heeft iemand alsjeblieft een uitgebreide betekenis voor mij?

Alvast dankjewel.

EsmeeTP
26 maart 2012

ik heb de laatste tijd ook allemaal rare horror dromen waar mijn vrienden in voorkomen dat is echt raar in mijn dromen gebeurt er niks met mij maar met hun ik wil weer gewoon leuk dromen maar dat kan ik niet..