Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Kind vermist!!! helemaal van de kaart door droom

cien
13 jaar geleden

Laatst droomde ik dat ik opreis was. toen ik aan het wandelen was zag ik een kleine blonde jongen van een jaar of 3 in een rode t-shirt lopen helemaal alleen
een beetje verder kom ik een oude vrouw met grijze haren in een permanent, met een fiets tegen die erg aan het huilen is. Ze vraagt me of ik haar kleinzoon gezien heb, een jongetje met een rode t-shirt. Ik zeg van 'ja' en ga de jongen zoeken. het is al laat in de nacht als ik de jongen slapen op een terras in de regen vind.
Ik begin enorm te huilen. In mijn droom maar toen ik wakker werd liet de droom een verschrikkelijk gevoel achter. alsof het echt was. (het verdriet dan...)
(ik heb zelf een zoon van 2 jaar -> een blondje)
Ik heb daarna de jongen aan zijn grootmoeder gegeven en toen belde mijn moeder me wakker ...

kan iemand uitleggen wat zulk een droom kan betekenen?

13 jaar geleden

Hi Cien,

Ik geloof dat je een grote angst hebt om je kind te verliezen. De oude vrouw zou kunnen staan voor je moeder, en ben je bang dat zij niet zo goed voor je zoontje zorgt en hem misschien wel eens 'kwijt' kan raken.
Langs de andere kant kan het ook zijn dat je zelf bang bent dat je een slechte ouder bent. Deze angsten zijn uiteraard allemaal onbewust, of misschien komen ze af en toe eens aan de oppervlakte piepen.
Dat verklaart ook je slechte gevoel toen je wakker werd, ik geloof dat het verdriet voortvloeit uit je angst.

Dit is niet aan de hand van symbolen, maar ik studeer psychologie, dus ik kan je niet garanderen of het klopt.
Vele groeten, Valkyra.