Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

levensechte nachtmerries met pijn etc

Angela
15 jaar geleden

Ik heb vannacht weer een hele nare droom gehad, ze hadden iets in mijn drinken gedaan wat ik niet wist en toen kon ik niet meer bewegen ik was wel bij bewustzijn maar kon niets, en ik werd verkracht door meerdere mannen. Ik kon er niets tegen doen. In mijn andere dromen leer ik al terugvechten, maar dit was nu niet mogelijk door dat mijn lichaam niets kon doen :(

15 jaar geleden

Beste angela,

Sorry dat ik er gisteren niet voor je was.
Dit klinkt niet goed angela maar ik moet meer weten.
Wat het best is is dat je op aanmelden links boven drukt , dan links onder jezelf registreren zodat je mij een prive bericht kan sturen ( lieft met je e-mail adres)
Zodat we elkaar altijd kunnen bereiken als het nodig is.
Maar wees gerust ik beloof je dat alles goed komt en weet dat als je mijn hulp nodig heb dat ik er voor je zal zijn.

Dennis PD

naomi2011
14 jaar geleden

Beste Dennis

Ik heb afgelopen donderdagnacht een levensechte nachtmerry gehad.
Ik heb zinsdien een hele lieve vriend en ik woon al een jaar samen met hem (hij zal nooit iemand of zelf geen vlieg kwaad doen)
Maar in mijn droom was dat een ander verhaal.
Hij lag boven op mij te wurgen, slaan, keek heel boos, ik was erg angstig voor hem.
Mijn vriend probeerde mij wakker te maken wat voor hem erg lang duurde, toen ik wakker werdt was ik nog meer bang voor hem en begon te huilen.
We hebben snachts nog even in de woonkamer gezeten met lichten aan zoveel mogelijk, omdat hij mij niet kon geruststellen.
In mijn droom voelde ik alles, het deed pijn, en vooral dat ik begon te schreeuwen, zo hard dat ik het in het echt ook deed.
De volgende ochtend was ik schor en had een blauwe plek op de wang en onderarm.
Ik heb wel vaak last van nachtmerry's maar dit heb ik nog nooit mee gemaakt.
Mijn vriend wil mij zo graag helpen met alles, maar hier weet hij geen andwoordt op, en wat te doen als het nog een keer gebeurd?
Hij is zelf ook enorm veel geschrokken.

Bedankt alvast

Groetjes Naomi

doet er niet toe
14 jaar geleden

Oke als je even de moeite neemt en naar de woordenboek gaat, vervolgens martelen typt dan rolt er dit uit:

Wanneer je droomt dat je anderen martelt, of anderen gemarteld ziet, suggereert dit dat je jezelf voor je eigen negatieve of slechte gewoontes straft. Je projecteert jezelf op de persoon die gemarteld wordt. Overweeg ook de symbolische waarde van de gemartelde. Een alternatieve uitleg is dat deze droom kan duiden op onderdrukte wraakgevoelens waar je niet in het echte leven op hebt kunnen handelen.

Het lijkt me dus dat je er erg veel spijt hebt dat je in het verleden aan de drugs hebt gezeten. Meestal hebben de meeste mensen die aan de drugs gaan enorm veel zelfmedelijde en het lijkt wel alsof je dit gevoel verheerlijkt wanneer je aan de drugs bent. Wil je van je droom afkomen stop dan met zelfmedelijde te hebben en jezelf te straffen, dat is nergens goed voor!

Angela A
14 jaar geleden

Ik ben juist de gene die zelf gemarteld wordt, ik heb geen zelfmedelijden en vindt ook niet dat ik meer gestraft hoef te worden voor m'n verleden, ik ben juist trots op mezelf dat ik er af ben. Maar goed bedankt dat je in ieder geval me probeert te helpen

Annet Maassen
14 jaar geleden

Lees met veel belang stelling dit onderwerp al is die niet van recente data.

Zelf heb ik al jaren last van pijndromen die er ook nog zeker 40 minuten na het einde van de droom nog zijn.
Het zijn wisselende dromen die beginnen zodra ik in mijn remslaap kom. Durgde vaak niet eens meer naar bed te gaan.

Ik ben altijd ergens met andere mensen en daar geberurd nooit iets engs. Tot ik zeg verschrikkelijk krijg ik weer die afschuwelijke spierkrampen.
ik gil het uit roep om hulp maar niemand kan mij horen .. Tot ik mij waarschijnlijk zelf in de droom heb waker geschreuwd ik heb veel voorbeelden. Vroeger was het mijn moeder die dat had in mijn droom dan , Later was ikzelf die persoon. .
Ik hoorde ergens op een forum dat het slaapverlamming was , volgens mijn gevoel heeft dat echter met die dromen niets van doen/ Iemand een idee???
gr Annet

14 jaar geleden

@ Angela :
Martelingen in je dromen hebben inderdaad met je zelfbeeld te maken.
Dat je in je bewustzijn dit niet denkt kan kloppen.
Dromen geven boodschappen van je onderbewuste.
Onbewust voel je je toch schuldig ergens over of minderwaardig.
Zolang je dit bewust niet erkent zullen de martel dromen blijven komen.
Ik heb jaren dezelfde soort dromen gehad en pas toen ik aan mijzelf begon te werken verdwenen de dromen.
Probeer te onderzoeken wat je echt voelt.
Het hoeft niet aan een verslavingsverleden te liggen ,maar kan ook ergens anders om zijn.
Of ben je misschien wel bang dat je in de tijd dat je drugs gebruikte je personen pijn hebt gedaan?
Ga dan eens praten met die personen dan zul je als het goed is merken dat ze ook trots zijn op jou dat je zover bent gekomen en evt teleurstellingen alweer vergeten zijn.Dat ze dat toeschrijven aan je verslaving en blij zijn met jou.

Je zegt dat je van alles geprobeerd hebt dus misschien sta je voor het volgende ook open?
Gebruik een (half)edelsteen om te kunnen slapen.
Amethist werkt erg bij mij goed bij nachtmerries.
Leg deze onder je kussen en de kans is groot dat je heerlijk slaapt.
Het werkt bij mij heel goed.
En zelfs bij mijn dochter van 4.
Die had altijd dromen over spoken in haar kamer die haar speelgoed opeten.
En werd dan huilend wakker.
Ik heb de steen bij haar gelegd en nu slaapt ze heerlijk.
Je kan de steen gemakkelijk verkrijgen.

Deze site geeft info over stenen als je erin geinteresserd bent en is gekoppeld aan de webwinkel waarvan ik je net een link heb gegeven.
Je kan op die site ook stenen vinden naar aan leiding van de klacht.
Volgens die site werken bij Nachtmerries: Chrysopraas, Prehniet, Rookkwarts.

Probeer wel de reden van je droom te vinden hè?
Probeer de echte boodschap uit de droom te halen.

Sterkte ermee.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 7 jaar geleden door Sheherazade.

ricardo
14 jaar geleden

beste dennis,

ik heb alles gelezen wat hier stond, en ik herken eigenlijk alles ik heb zelf precies hetzelfde probleem als angela.
ik heb ook nachmerries, ik maak heel vaak iets mee waarvan ik weet dat ik het al ken of al vaker gedroomd heb.
ik heb ook vaak dat als wakker ben en in bed lig dat er een meisje boven op me springt en ik dan mijn hele lichaam niet meer kan bewegen.
het is heel vaak dat als ik gewoon wakker ben dat ik niets meer van mijn lichaam kan bewegen en daar wordt ik heel bang van.
als ik slaap ben ik er bewust van dat ik slaap en dat ik een nachtmerrie heb maar ik kan het niet stoppen ik kan wel om hulp roepen bijv. help of schat (mijn vriendin) en dan maakt mijn vriendin me vaak wakker.
het komt ook wel eens voor dat ik zo bang ben dat ik niet meer durf te slapen.in veel nachtmerries komt het voor dat mijn tanden uit mijn mond worden getrokken en dat voel en hoor ik dan ook en als ik dan wakker wordt ga ik met mijn handen voelen en kom ik er daarna pas achter dat het een nachtmerrie was. in heel veel dromen/nachtmerries lijkt het vanuit heel mijn leven ook vanuit de toekomst of ik alles al ken of nog mee moet maken. ik heb het gevoel alsof ik er een band mee heb alsof ik het ken.

groetjes ricardo

ricardo bos
14 jaar geleden

beste dennis

ik heb een tijdje geleden een verhaal weg gezet over dat ik alles ken waar jullie over praten, maar nu zou ik graag willen weten wat ik er tegen kan doen? weet je misschien iets want ik zou er graag vanaf willen!

groetjes ricardo

Poehkiemon
13 jaar geleden

Heey Iedereen,

Ik heb het hele forum gelezen en ik vind het verdomd eng maar te gelijkertijd geruststellend dat ik niet de enige ben met dit probleem...
Weet iemand hoe ik van deze zooi vanaf geraak...? Ik heb deze "pijndromen" sinds ik samen ben met mijn vriendin... de eerste nacht we samen sliepen had ik er 1 voor het eerst... het is net iets anders als jullie beschrijven... In mijn droom ben ik lichaamelijk aanwezig op de plaats waar ik op dat moment aan het slapen ben.... ik kan denken, voelen en ruiken... Het enige wat ik niet kan is bewegen. Het start meestal met een heel drukkend gevoel dat ik krijg, daarna voel ik dat er iets heel ''slecht" , "kwaadaardigs" (heb er niet echt de juiste beschrijving voor) aanwezig is. Vanaf die moment probeer ik me met elke vezel te verzetten tegen deze droom... Het ding dat ik voel vloog de eerste keer dat ik het droomde dwars door me heen. Op die moment werd ik wakker en voelde dat het gevoel nog steeds aanwezig was. Alsof ik niet alleen was in mijn kamer. Ik werd wakker en was enorm bezweet en had liggen woelen en draaien. Mijn vriendin heeft mij al meermaals wakker gemaakt omdat ik half lig te sterven, ik lig te schreeuwen, te trillen, te bewegen te zweten. Meestal durf ik niet te gaan slapen na ik die dromen heb gehad, want doe ik het wel start de hele droom gewoon van waar ik gestopt ben (gelukkig kan ik er dan veel sneller uit ontsnappen).
Het rare is dat ik deze dromen meestal heb wanneer er iets ergs gebeurt is, of zelfs voor het gebeurt is. Mijn neef heeft vorig jaar in april zelfmoord gepleegd en ik had een week op voorhand elke dag pijndromen tot op de dag dat hij uit het leven stapte...

Ik ben echt ten einde raad zelfs mijn sociaal leven begint er onder te lijden, ik durf niet meer te gaan slapen waardoor ik weinig of geen slaap heb. Ga ik wel slapen heb ik 50% kans dat ik die nacht terug al schreeuwend wakker wordt.
... Help ?

Asja
13 jaar geleden

Beste Angela, Ik heb precies het zelfde gehad maar dan ook nog overdag ( ik dagdroom veel) van martelingen,moorden etc. Toen ik klein was werd ik veel gepest en een (kinder) psycholoog heeft me toen geholpen met mijn pest probleem toen ik begon met de dromen met pijn het werd van kwaad naar erger ik durfde niet meer te slapen en toen kon ik nog weg naar mijn dagdroom wereld maar die werd ook overgenomen door de dromen met pijn.
Wat de psycholoog mij als opdrachten heeft gegeven is om het te tekenen ( ik weet niet of jij goed kan tekenen) wat is zag en voelde.
En wat het meeste hielp is om meditatie oefeningen te doen maar wel met iemand anders die er bij blijft zitten bijvoorbeeld om naar het strand te gaan en je te concentreren op elk detail van wat je voelt en ziet als je weer terug bent in je eigen ruimte teken het wat je zag en voelde. Als je voelde en zag dat het de slechte kant opging maakte de ander je wakker door rustig te zeggen : Angela ik tel tot 3 bij 1 ben je weg van het strand ( of andere plek) bij 2 voel je dat je weer 'thuis' bent en bij 3 doe je je ogen open.1.2.3 doe dit alleen maar met iemand die je goed vertrouwd anders voel je je niet op je gemak en kan je moeilijk weer eruit komen. En doe dit nooit alleen anders kom je vast te zitten tussen realiteit en je eigen "slechte"fantasie
succes ik hoop voor jouw dat het ook werkt
Asja

M.
13 jaar geleden

Ik slaapwandel en in mijn slaap brabbel ik veel. Ik roep dan vaak om mijn moeder zo van : Mam,Mam,mmm! Toen ik nog jong was heb ik in mijn slaap zelfs geprobeerd mijn nichtje te wurgen (ze was bij ons aan het logeren)!
Ik vind dit zelf heel erg eng
Kan iemand mij helpen

manie
12 jaar geleden

Ik heb gedroomd dat ik in een gekkenhuis zat.
ben er uit ontsnapt hoe weet ik niet.
Zit in een hectische tijd, vader overleden, moeder naar een verpleegtehuis (dementie) na jarenlange verzorging van mijn ouders samen met broers en zussen.
Bij moeder kun je alleen naar binnen door een code in te drukken.
Heb net een nieuwe vriend wat ik heel erg spannend vind.
Ben 10 jaar geleden gescheiden en toch veel nare dingen met relaties via internet meegemaakt.
Heb nu een hele lieve vriend wat ik nog nooit heb gehad.
Dus alles met elkaar heel druk in mijn hoofd.Zal dat de verklaring zijn voor mijn droom.
Wat naar als je daarvan wakker wordt. Ik droom bijna nooit.

groetjes m van de wetering.

manie
12 jaar geleden

Even voor de duidelijkheid: mijn naam is alleen een naam die ik nu gebruik voor deze forum en het mailadres ook.
Zomaar een naam een van de vele duizenden.

Saskia25
12 jaar geleden

Hallo allemaal,
Sommige verhalen die hier staan kunnen parasomnia zijn. Of sommige mensen hebben slaapapneu (je stopt 15x per nacht met ademhalen) en krijgen daardoor klachten.

Ook al komen parasomnia's gedurende verschillende fases van slaap en op verschillende tijden gedurende de nacht voor, ze zijn gekenmerkt door prikkelingen voor, tijdens of na een gebeurtenis. Het verstoort het slaapproces en creëert abnormale gebeurtenissen tijdens het slapen. Het hoeft niet zo te zijn dat parasomnia's aanduiden dat er psychologische problemen zijn. Deze stoornissen zijn vaak erfelijk en zijn vaak ernstiger wanneer je ziek bent, vermoeid of bepaalde medicijnen neemt. Een andere factor waarmee rekening gehouden moet worden is stress. Gedurende tijden van toegenomen stress kunnen parasomnia's regelmatiger of acuter worden. parasomnia's worden vaak begeleid met periodieke ledemaat bewegingen, zoals stuiptrekkingen, rukken van de armen of benen, welke herhalende prikkelingen kunnen veroorzaken. Wanneer parasomnia's de meeste nachten van de week en voor weken aanhoudt, kan dit leiden tot toename van spanning, vermindering van energie, veranderingen in de persoonlijkheid en gemoedstoestand.

Voorbeelden van parasomnia's zijn:

Slaapwandelen
Tandenknarsen
Praten in de slaap
Ritmische bewegingsstoornissen
Nachtmerries
Slaapstuipen
REM-slaap gedragstoornis

Misschien heb ik jullie hierbij geholpen.
groetjes sas

12 jaar geleden

Hi,

Wat naar zeg...en dit herken ik heel erg. Ik heb dan ook een traumatische jeugd gehad. En over het algemeen is dit ook de enige reden van zulke vreselijke dromen. Ik ga daar ook niet naar vragen. Maar mocht dat het geval zijn is er maar 1 ding dat werkt en dat is in therapie voor de oorzaak ervan. Medicijnen raad ik je echt af..althans zware slaap of angst pillen zoals melatonine. Dromen is ook verwerken en als dat word geblokkeerd dan verwerk je snachts ook niet. Wat je er naast zou kunnen doen is bijvoorbeeld mediteren voor je gaat slapen zodat je je hoofd zo veel mogelijk leeg maakt voor je gaat slapen. Ook kun je je dromen gedeeltelijk manipuleren, dit duurt even en is moeilijk. Dit doe je bijvoorbeeld door te beginnen herhaaldelijk te denken als je inbed ligt dat iemand je komt redden in je droom, probeer het je voor te stellen. Uit eindelijk word je waarschijnlijk gered in je droom. Dan kun je denken ik word gered voor het gebeurd. En uit eindelijk kun je het zo maken als jij wilt. Maar goed mocht het zo zijn dat je een jeugd trauma hebt werkt dit alleen als je het ook verwerkt door erover te praten. En het jeugdtrauma hoeft ook niet te lijken op dingen die in de droom gebeuren. Dit heeft puur te maken dat je daardoor meer denkt vanuit het angst gedeelte in je hersenen.

Kayleigh2
11 jaar geleden

Hallo allemaal, Sorry heel toevallig ik heet ook kayleigh maar ik ben niet dezelfde
Ik heb een vraag names een helegoede vriend van mij.

Hij heb vaak last van de zelfde nachtmerries niet persee iedere nacht het komt ik vlagen dan wel dan niet dan achterelkaar dan zit er weer aan half jaar a jaar tussen.. totaal niet in een ritme dus

Hij licht in ze bed en slaapt en woord wakker in zijn droom en dan licht die in ze bed maar hij kan zich niet meer bewegen opdat moment woord die echt wakker en kan die zich ook niet meer bewegen.. als die dan weer inslaap valt woord die door iets verstikt en ken die bijna geen adem meer halen dan loopt die naar de gang toe van de trap door naar beneden en dan gaat die naar de huiskamer waar die zichzelf tegen komt.. Vervolgens woord hij weer wakker zwetend en met kippevel vanaf ze tenen tot aan zen oren dit was ook het geval dat die het mij vertelden

Wat betekend dit? En ja hij gelooft in iedere vorm van magie zowel de witte als de zwarte

11 jaar geleden

Beste kayleigh,
Weet niet of dit forum nog actueel is of niet maar kwam je verhaal tegen tijdens mijn zoektocht op Wikipedia om de oorzaken en gevolgen te achterhalen van een soortgelijk verhaal dat jij vertelt hier. Ik heb zelf bovenstaande ook meegemaakt welliswaar veel korter (ongeveer 2 maanden) maar de dingen die jij omschrijft komen grotendeels overeen met wat mij is overkomen. Ik had alleen de nare bijwerking dat de dromen overgingen in de werkelijkheid en ik niet meer wist wat nu werkelijkheid was (dus wanneer ik sliep of wakkerwas) het werd op een gegeven moment zo erg dat ik anderhalve week lang aan een stuk doorleefde in die onwerkelijkheid en het nare is dat je er dan zelf niet van bewust bent en het niet kunt remmen..

Na anderhalve week kwam er een vriend van me op bezoek waardoor ik kort wakker werd en me realiseerde dat het levensechte dromen waren. Maar toen ik die nacht naar bed ging nam de droom een hele andere wending.. ik droomde dat ik met mn ex over de hele wereld heen reisde en er waren allemaal rare wezens die konden praten.. er waren verschillende lagen in de wereld en ik ondekte de oorsprong van het leven.. elke laag had een andere taal.. toen ik daar was lag ik ineens op de bank en waren er familieleden bijna overleden en ik kon alleen in een van die talen (soort ritmisch met je vingers) praten in de taal van die laag.. het waren er 7 of 9 daarbij stonden er voor iedere laag een vrouw in mijn kamer… (soort schimmen) en daarvan kon ik er een uitkiezen. Bij het onstaan van het leven na de 9e laag volgde ook de dood en de oorsprong en beëdiging van de wereld.
Uiteindelijk implodeerde de aarde waar ik op leefde en dan ga je dus letterlijk door een zwart gat heen wat echt heel eng is omdat je denkt dat je doodgaat. Dit gebeurde 3x waarbij je elke keer wakker werd in een andere wereld waar andere regels gelden voor dag en nacht, eten, etc.. en die steeds sneller implodeerde.

Op het laatste werd ik wakker in een woestijn wereld en was ik mijn ex kwijt.. ze was nog wel bij me in de vorige wereld dus ik moest haar zoeken.. de hele aarde schommelde en om de zoveel minuten moest je jezelf verbergen voor vuurballen die als je niet schuilde en je ogen bedekt hield je in een oogwenk zouden verbranden.. ik ben toen met alleen mijn sportschoenen aan in de richting van mijn vriendin gelopen omdat ik bij mezelf dacht.. als ik nog leef in deze wereld dan leeft zij misschien ook nog.. uiteindelijk (want er is nog wel wat meer gebeurd in die droom zoals familie overlijden chaos op politiebureau en doordromen in die nachtmerrie terwijl je wakker bent. Ben ik opgenomen voor een week bij ggnet.. vanuit daar heb ik anti psychotica gekregen.

Dit hele verhaal is nu zo’n 5 maanden geleden.. daarna in een afkickkliniek gezeten voor het gebruik van drugs gbl waar je ook hallicunaties van krijgt.. nu ongeveer 9 weken geleden… hiermee ben ik pas begonnen toen ik 2 weken uit de instelling van ggnet ontslagen was. Alles wat je droomt heeft onderliggend met de realiteit te maken en hoe jij je daarbij voelt op dat specifieke moment. Om dit rustiger te krijgen heb ik vanuit de heartsenkliniek te Zutphen Seroquel oftewel Quetiapine voorgeschreven gekregen en wonderbaarlijk helpt het zowel overdag tegen je depressies als ’s nachts bij de heftigheid van je dromen.. alles word als het ware afgezwakt dus ook je emoties rondom de realiteit.. en ook je dromen. Lees wel eerst goed de bijsluiter voor gebruik.. Het is misschien een idee om het die richting op te zoeken. Voor mij heeft het wel geholpen en ik kan door deze medicatie eindelijk mn leven weer enigszins oppakken.

Hoop dat je er wat aan hebt en je het hele verhaal een beetje kunt refereren aan jezelf.. (ookal is het een hele rare droom :-).



1 keer bewerkt. De laatste keer was 11 jaar geleden door DjeepZo.