Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

wie kan mij helpen? tipsgeven of wat dan ook...

Ilona84
11 jaar geleden

Hoi!

Ik ben Ilona, 24 jaar oud en ben iemand die erg onrustig slaapt.
Ik droom me te pletter, echter zijn het altijd nare dromen oftwel nachtmerries.
laatst kreeg ik plotseling hevige weeen (ben niet zwanger en ben dr ook niet mee bezig).
Een pijn dat ik had! zodanig veel pijn dat ik nauweliks kon lopen in mijn droom.
Ik moest me haasten naar een veilige plek om te bavallen.
Echter had k eindelijk dat `veilige plekje` gevonden, en ik zat daar lekker.
plots was de pijn weg, en mijn buik minder dik en slap?!
ik til het laken omhoog en wat ligt daar? een dood `kindje`. eigenlijk zag het er niet uit als een kindje.. in die zin. het was te klein, zwart (van het al een tijdje dood zijn?), en had enge tandjes. Zo naar ik het er uit vond zien in mijn droom, zo verdrietig en eng vond ik het ook. een vrouw (kon haar gezicht niet zien) haalde het kindje al snel bij me weg. De vrouw pakte het erg snel weg. Ik zei tegen haar dat ze wel voorzichtig moest zijn!
een levensechte droom met echte pijn en verdriet.

Ik heb veel van zulke dromen met name over bevallingen, laatst een vreemde nachtmerrie dat jonens mijn vader wilden neerschieten. Ik gebruiktje mezelf als een kogelvrijvest om mijn vader te redden.

Zo kan ik keihard schrikken en rechtop in bed zitten, heb hele verhalen, en ik schijn geen minuut stil te liggen. Dit hoor ik dan van mijn vriend die wakker wordt van mij.

Wie heeft er tips en/of kan mij helpen met evt betekenis van deze dromen?

liefs Ilona

11 jaar geleden

Hallo Ilona,

Als je herhalende dromen hebt, dan verwijzen die meestal naar een terugkerend patroon waar je last van hebt. Bij jou gaat het om iets in je buik, dat geboren moet worden. De buik is de plek van emoties, van oud zeer dat daar opgeslagen is. Het kindje is zwart - de kleur van problemen, moeilijkheden in je leven. Zo'n pijnlijke bevalling verwijst dus naar (oude) pijn, die je in het dagelijks leven negeert, er niet laat zijn.

Om van zulke dromen af te komen, moet je gaan voelen waar ze over gaan. Die droom over die jongens gaan waarschijnlijk over je gebruikelijke strategie om met problemen om te gaan: je doet het op je ratio - de mannelijke kant in jou. Je vader verwijst naar dingen die je van hem in de opvoeding hebt meegekregen, naar gedragspatronen die je van hem hebt. Mannelijke gedragspatronen, zoals rationeel denken en agressief/assertief reageren (die aanval met wapens). Zolang je je assertiviteit blijft inzetten om het patroon dat je van je vader hebt in stand te houden, gebruik je jezelf als menselijk schild en blijf je weg bij je gevoel. Dan zullen die dromen over bevallingen niet ophouden.

Wat kan helpen bij zulke herhalende dromen is deze uit te werken met iemand die weet hoe je werkelijk kan ervaren wat de droom voor jou betekent. Als je daar interesse in hebt, mail dan even (mailadres via bijgevoegde link). Ik ken mensen van mijn dromenopleiding door het hele land en misschien is er iemand bij jou in de buurt die je wil helpen. Sterkte ermee!

ilona84
11 jaar geleden

ik wil je bedanken voor je reactie...beetje laat.. maar had hem al wel gelezen hoor!
ik verbaasde mij erover hoe mooi jij dromen kunt uitpuzzelen, en daarmee dromen verstaanbaar kunt maken.

ontzettend bedankt!

liefs Ilona