Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

De dood van mijn hond

H.
11 januari 2009

Ruim vijf jaar geleden is mijn hond overleden aan epilepsie. Dat had hij al ruim drie jaar en het was mijn grootste angst dat hij daaraan zou overlijden.

In periode van ongeveer een half jaar, voor hij stierf (en hij stierf plotseling), heb ik twee keer gedroomd dat hij in een ravijn viel. De tweede keer viel hij in het ravijn met mijn toenmalige partner. Vijf weken nadat mijn hond stierf ging de relatie ook over. Het feit dat mijn hond stierf vond ik erger dan dat de relatie eraan ging. Het laatste is nu nog een opluchting, maar mijn hond had ik nog zo vreselijk graag bij me gehad. Mijn hond en ik waren ontzettend close met elkaar.

Beide keren dat ik wakker werd na deze droom, had ik een bonkend hart en even tijd nodig om me te realiseren dat het op dat moment niet waar was. Maar daarna werden mijn nachtmerries werkelijkheid. Ik ben hoogsensitief, dat weet ik inmiddels van mezelf. Maar ik vraag me af of ik het nou aan heb 'zien komen' of dat mijn nachtmerries voor iets anders symbool stonden.

Ook nu mijn hond overleden is, voel ik me nog nauw verbonden met hem.

11 januari 2009

Hallo H,

Waarschijnlijk heb je de dood van je hond en het vertrek van je partner inderdaad aan zien komen. Je schrijft dat de hond al een tijd ziek was en dat je bang was dat hij dood zou gaan. En je relatie zal niet binnen vijf weken zijn gestrand, dus onbewust wist je dat de kans op deze ontwikkelingen reëel was.

Tegelijkertijd weet ik bijna zeker dat je dromen ook voor iets anders symbool stonden. Mijn ervaring met mijn eigen voorspellende dromen is dat er altijd een laag onder zit die over jezelf gaat. Het beeld van je droom wijkt namelijk af van de werkelijkheid - er zitten symbolen in die niet zijn teruggekomen toen je hond overleed of je relatie uitging. Het ravijn, bijvoorbeeld. Je kunt complicaties in het dagelijks leven bovendien ook zien als situaties waar je wat uit kunt leren. Je creëert in je dagelijks leven (onbewust) die situaties die het je mogelijk maken te groeien, te leren. Dat is ook een reden waarom ik denk dat beide verklaringen voor je droom - de voorspellende en de adviserende - gelden.

Als je naar de adviserende betekenis kijkt, is het belangrijk te weten wat die hond betekent. Je zegt het zelf: je was heel close met hem. Een hond in dromen is symbool voor trouw aan jezelf, voor je bescherming en staat, als vaste begeleider van de mens, vaak voor wie je zelf bent. Als in de droom de hond in een ravijn stort, zegt dat iets over de vraag hoe je in die periode met jezelf omging. Je liet je zelfbescherming, je trouw aan jezelf verongelukken, in de relatie met je partner.

Vaak staat een partner ook voor een bepaalde kant van jou - je eigen mannelijke of vrouwelijke kant en hoe je daarmee omgaat. Als je partner een man was, vertelde de droom je dat je je eigen mannelijke kwaliteiten - daadkracht, assertiviteit - samen met de trouw aan jezelf liet doodgaan. Als je partner een vrouw was, veronachtzaamde je in die tijd je gevoelsleven. Je bent zelf altijd de schepper van je eigen leven en je dromen spiegelen je vaak voor wat de gevolgen zijn van je keuzes die je overdag maakt. Bijvoorbeeld door ervoor te kiezen in een relatie te blijven, terwijl je innerlijke stem je zegt dat je niet gelukkig bent.

Als je meer wilt weten over voorspellende dromen en wat je ermee kunt, mail me dan even. Het adres vind je via onderstaande link.

Cechelle
20 februari 2009

Gisteren droomde ik over een grote dode hond, die ik in die droom scheen te kijken. Mijn dochtertje van drie keek zo zielig toen het kadaver van de hond dat op mijn terras lag weggesleept werd. Wat betekent een droom met een dode hond in de hoofdrol?

kim
9 maart 2009

Ook ik ben hoog sensitief en alhoewel de droom als droom te bezien is denk ik dat het deze keer ergens anders vandaan komt.
Namelijk van je hond zelf...

Wat ik denk is dat je hond jou deze dromen gestuurd heeft om jou voor te bereiden op dat wat hij al wist... Zijn dood.
Ook zal hij heel goed aangevoeld hebben dat je relatie niet was wat het moest zijn, hij heeft je dit waarschijnlijk mee willen geven.
Misschien zelfs jou het vertrouwen willen geven dat het beter is om te breken met deze relatie. Het laatste duwtje in je rug om de beslissing te nemen.

Je voelt je nu nog verbonden met deze hond.
Roep hem anders eens op in je gedachte en vraag hem wat er precies is gebeurd.
Of hij het was die deze droom stuurde. Geloof in wat je door krijgt!
Bedank hem voor de mooie jaren en voor de band die jullie hebben.
Hoor wat hij zegt en durf hem ook los te laten. Hij zal toch altijd bij je blijven!

Ik weet dat dit contact echt kan!!
Hier heb ik zelf ervaring mee met mijn overleden kat.

Groetjes Kim

Kitty
14 juni 2010

Hallo,

Mijn droom gaat over mijn hond.

IK droomde dat hij dood is gegaan ,maar dat ik er niet bij was.
Heel vreemd ik had mijn hond in mijn rechterhand liggen,maar het vreemde daarvan is,dat hij heel klein was,en van hard zilver,het leek net een kever,maar ik zag het als mijn hond.
Kort daarop valt er een dode vlieg uit mijn mond.

Wat is dit een vreemde droom.

Nu is het wel zo,dat mijn hond al een tijdje medicijnen heeft voor vocht achter zijn longen en een vergroot hart,op dit moment zakt hij ook steeds door zijn achterpootjes.
Er bestaat bij mij al een tijdje een twijfel,heeft hij nog wat aan zijn leventje?hij slaapt alleen maar,of een klein stukje wandelen,langer gaat niet,want dan is hij moe.
Maar ik kan geen afscheid van hem nemen,het is o zo moeilijk,boemer is 15 jaar.
Misschien heeft mijn droom hier mee te maken.
Graag hoor ik van u.

Lieve groetjes van kitty

Joan
1 juli 2010

Ik heb 3 hondjes. Ik heb gedroomd dat ze plotseling dood waren. Ze waren helemaal klam. 2 honden lagen op de grond en 1 lag over het traphekje.
´s Ochtend was er nog niets aan de hand en ´smiddags tegen 12 uur ging ik de gang op en zag ik ze daar liggen.
De kamer was vol met visite en niemand wilde mij helpen. Iedereen was in het bezit van een auto maar weigerden mij en de honden naar de dierenarts te brengen.
Wat betekent deze droom?

maxime
11 februari 2011

Lieve Joan,

Honden zijn vrienden. Zoals ik de droom interpreteer: Je moet het alleen doen. Zelfstandiger worden in je denken. Je niet afhankelijk opstellen.

Liefs Maxime

Mariette Stroucken
9 maart 2011

3 weken geleden is Mona, mijn poes van 4 jaar oud plotseling overleden. 9 dagen voor haar dood heb ik gedroomd dat dit gebeurde. In mijn droom was zij in de omgeving van kinderen en plotseling was ze dood. Ik ben toen wakker geschrokken; badend in het zweet en durfde niet meer te gaan slapen; bang om weer in die droom te komen. Op dat moment was ik in het buitenland voor werk maar heb s'ochtends direct mijn man gebeld...alles was goed.
9 dagen later ben ik weer op reis en wordt gebeld door de dierenambulance dat Mona is gevonden..in een speeltuintje en overleden. De politie heeft haar daar gevonden maar er was niets aan haar te zien; alsof ze lag te slapen.Een aanrijding was uitgesloten en ook vergiftiging of een hartaanval. Er waren geen tekenen van braken of een blauw tongetje.
We zijn verbijsterd en intens verdrietig omdat we haar missen en zielsveel van haar hielden. Mona was een beeldschoon poesje die we toen ze nog klein was hebben meegenomen uit Macedonië.
Hoe is het mogelijk dat ik over haar gedroomd heb? Ze was niet ziek; speelde altijd met onze andere poezen en hond en was de jongste van allemaal. De kinderen in mijn droom heb ik zelf vertaald naar de speeltuin maar het afschuwelijke gevoel dat ik had na die droom, komt nu regelmatig terug omdat het werkelijkheid is geworden.
Een teken? Maar hoe en door wie??

pedro
18 april 2011

Vorig jaar augustus is mijn lieve teckel Pedro overleden. Hij mocht ruim 14 jaar worden. Ik had hem al met 6 weken. Wij hadden een hele intense diepe band. Hij hoorde bij mij. Onze liefde is onvoorwaardelijk. Ben hem dankbaar dat hij zo lang bij mij mocht blijven en we een mooi maar verdrietig afscheid hebben kunnen nemen. Ik zit nu nog steeds in een verwerkingsproces.Maar nu heb ik zo vreemd gedroomd, Zaterdgancht om half 2 werd ik echt huilend wakker. Ik droomde dat pedro en ons nieuwe teckeltje Ukkie samen aan het spelen waren op een grasveld. Op een gegeven moment kon pedro niet meer en snakte naar adem. Ik riep de naam van mijn vriend maar die hoorde me niet. Ik was een beetje angstig maar op een gegeven momet zei ik tegen pedro, ga maar lieverd(wat ik ook zei toen hij echt dood ging) als je niet meer kan moet je gaan. Ik wou hem vastpakken maar op het moment dat ik hem vast pakte voelde ik mensenhanden in mijn handen. Terwijl ik toch echt pedro vast pakte. Het was zo intens en het deed zoveel pijn dat ik echt huilend wakker werd en daarna nog even door jankte. Wat heeft deze droom te betekenen? Hoop dat iemand antwoord heeft!

deborah
24 januari 2012

hallo ik heb een vraag.

ik droom denk ik al een maand lang over mijn hond jumper deze moet twee worden...
in deze droom gaat hij dood door een auto....
of hijj wordt dood geschoten en op dat moment til ik hem op en draag hem dan mee in een vliegtuig om hem naar een dierenarts te brengen...maar onderweg naar de dierenarts komen wij daar niet aan we worden tegen gehouden door buitenstaanders..de kwaad op mij zijn of op mijn hond...mijn hond overlijd dan in alle bij de dromen...het gaat nu al een maand lang zo...moet ik nu bang zijn dat mijn hond dood gaat... of iets met hem gaan gebeuren de dromen zijn zo echt dat ik er huilend wakker van wordt en de naam van mijn hond roep net zolang dat hij voor me zit..

zou u mij kunnen helpen ??

met vriendelijke groet deborah