Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

mijn beste vriendin wordt bijna vermoord...

N
14 jaar geleden

hey,
ik ben een meisje van 17 en voel bepaalde gebeurtenissen op voorhand aan...

L. is een vrouw van 27 jaar en zij heeft in de voorbije twee jaar veel voor me heeft betekend en nu nog steeds...wij hebben echt een goede band met elkaar gekregen en ik wil haar niet kwijt...

mijn droom ging als volgt;L.werd was op de vlucht en ik zag een onbekend persoon dat haar neerloeg
haar knie bloedde,ze wreef erover,ze kon niet meer verder...ikzelf zag alles maar L.kon mij niet zien.Ik voelde me machteloos...
die onbekend persoon die haar neerloeg was weg maar toen was er een arm,precies van een reus,die een gigantische blok steen vast had,hij smeet deze op L.
meer dan een arm zag ik niet.
Daarna zag ik een onbekend gezicht huilen,later herkende ik er mezelf in...
alles speelde zich af op een oranje-achtige,zanderige grond..
na deze doom schoot ik wakker...

L.is in het echte leven een gezonde vrouw met heel wat levenslust,vanaf het begin dat ik haar ken tot nu is zij er altijd al geweest voor mij...ik heb een enorm moeilijke periode achter de rug,maar zij was de eerste die naar me kwam om me te helpen...

ik zou heel graag de betekenis van deze nachtmerrie weten want ik wil echt niet dat haar iets ergs overkomt...deze droom was enorm levendig en als ik eraan denk spingen de tranen in mijn ogen...

14 jaar geleden

Hallo N.,
Waarschijnlijk staat deze droom inderdaad in relatie tot je andere. Hier gaat het om jouw vrouwelijke kant, waar een beste vriendin vaak symbool voor staat. Met je vrouwelijke kant bedoel ik je ontvankelijkheid, je sensitiviteit. Die wordt belaagd door een reus. Reuzen hebben in (kinder-)dromen wel te maken met ouders, en concreet betekent het dat een deel van jou nog naar je ouder(s) kijkt met de blik van een klein kind. Jouw innerlijk kind.

De droom brengt je terug bij de gevoelens van toen: de machteloosheid die je hebt ervaren tegenover het geweld van je vader. Die heeft iets in jou - je vrouwelijke kant, je gevoel en intuitie - toen zo verwond dat je niet meer verder kon, zoals je droom voor ogen houdt. Het gezicht dat je ziet huilen, ben jezelf, oftewel: een deel in jou huilt nog steeds om de pijn van vroeger.

De droom speelt zich af op oranje-achtig zand. Oranje is de kleur van je tweede chakra, van je creativiteit en je seksualiteit. Van je ontvankelijkheid. Die kant van jezelf moet je gaan helen. Dat doe je door diezelfde grond: voor jou is het belangrijk dat je gaat aarden, zodat je oude pijn kunt afvoeren. Dan komt je vrouwelijke kant, je ontvankelijke talent weer vrij. Sterkte!

N
14 jaar geleden

hey

maar waarom dan mijn beste vriendin??
ik vind dat zo raar...
zij heeft ook een lange tijd voor mij gezorgd omdat ik niet meer naar huis kon...

14 jaar geleden

Hoi N,

Voor kanten van jezelf kiest je onderbewuste vaak een persoon die je goed kent. Voor 'vrouwelijke' kwaliteiten, zoals zorgzaamheid en intuïtie, heeft je onderbewuste namelijk geen plaatje. Dus maak je er in je droom iemand van die die kwaliteiten vertegenwoordigd. Hoe dichterbij die persoon staat in het dagelijks leven, hoe meer je ervanuit kunt gaan dat hij of zij een kant van jou vertegenwoordigt die echt bij je hoort. Het laat ook zien hoe jij onbewust omgaat met die kant in jou. Soms heb je bepaalde personen in het dagelijks leven nodig, omdat je te weinig doet met dezelfde talenten die zij vertegenwoordigen. Datgene wat je in vrienden aantrekkelijk vindt (of juist niet), heb je zelf ook. Alleen ben je je niet of onvoldoende bewust dat je de eigenschappen van die vrienden zelf ook hebt.
Dus aan de ene kant is die vriendin symbool voor je kwetsbare innerlijke kind, maar aan de andere kant vertegenwoordigt die ook kwaliteiten in jou die je nodig hebt om jezelf te helen. Zorgzaamheid, bijvoorbeeld, maar ook het vermogen om te aarden. Contact maken met de grond onder je voeten is heel belangrijk als je oud zeer wilt afvoeren. Heel veel succes ermee.