Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Jezelf neerschieten in een droom.. wat betekent dit?

Eveline
15 jaar geleden

Hallo allemaal,

Vannacht heb ik een enigszins vreemde droom gehad. Hoewle ik vrijwel zeker weet dat ik al eerder over een pistool heb gedroomd (een soort serie-droom?), droomde ik vannacht dat ik mezelf per ongeluk twee keer beschoot met dit pistool. Een gat zat in mijn buik, waar de andere zat wist ik niet.
Vervolgens heb ik nog lang gewacht met het eventueel zoeken van hulp.. en zelfs met mijn ouders overlegd of dat wel nodig was, wellicht konden we wachten tot de ochtend (ik voelde me namelijk nog vrij goed). Toen we eenmaal bij de arts waren, en die een beetje in mijn buik zat te voelen, ging de wekker.

Een beetje een maffe droom dus.. en een korte speurtocht op internet leverde op dat iemand neerschieten een vorm van agressie of onderdrukte woede tov die persoon zou zijn (klinkt wel enigszins kort door de bocht). Bovendien herken ik dat niet zo 1,2,3..

Kan iemand hier zijn licht over laten schijnen? :)

Alvast bedankt, Eveline

15 jaar geleden

Hey Eveline,

Een pistool is een symbool voor mannelijke, vaak seksuele energie. Daarmee schiet je jezelf in je buik, de plek waar je emoties zitten. Je schiet twee keer. Twee is het getal dat vaak een conflict weergeeft, een tegenstelling tussen mannelijk en vrouwelijk. De droom zegt je dus iets over hoe je met jouw vrouwelijke kant (je kwetsbaarheid, je gevoelsleven, je intuïtie, je ontvankelijkheid) omgaat. Daar schiet je een gat in, door een sterke mannelijke kant van je. Je dadendrang, je assertiviteit. Ik denk dat een bestaande wond in je buik er ook de reden van is dat je juist die krachtige, mannelijke, meer rationele kant inzet op je levenspad.
De droom zegt ook dat het te maken heeft met de boodschap uit je opvoeding: als je hulp nodig hebt, overleg je met je ouders en denkt dat je best nog even kunt wachten. Maar de droom zegt dat de wond in je buik toch een arts nodig heeft, dus dat je hulp nodig hebt bij de schade die die mannelijke seksuele energie in jou heeft aangericht. Ik kan me voorstellen dat zo'n innerlijk conflict ook heeft geleid tot problemen met mannen die in je dagelijks leven over je grenzen gingen, je gevoel verwondden. Je lichaam vraagt via je droom aandacht voor de pijn in je buik, emoties die daar zijn opgeslagen.