Nachtmerrie over de dood

7 weken geleden

Had gisteravond een nare droom. In mijn nachtmerrie wou mijn broer euthanasie plegen. Niemand wist waarom en hij zag er ook niet ziek uit. Hij liet nog wel aan me zien dat ie spullen had gehaald voor een wintersport vakantie met z'n vrienden en daarna haalde ie z'n schouders op van ja zij gaan op dinsdag en op maandag komt mijn euthanasie. Ik en m'n moeder en haar vriend waren helemaal verslagen.

Iets later in m'n droom was mijn broer al dood en overleed mijn hond ook opeens (zij is bijna 4 maanden geleden overleden) en ik moest haar lichaam ophalen bij een oud buurman van me. Over de telefoon kreeg ik zelf nare berichten van een paar oud klasgenoten omdat we blijkbaar ruzie hadden. Toen kwam m'n oud buurman met het lichaam van m'n hond naar buiten en hij ging daarna zo snel mogelijk naar binnen.

Ik moest daarna naar school maar ging niet en ging rondrijden in mijn moeder auto over heel hoog gras, iedereen leek daar te slippen alleen ik reed er goed overheen. Ondertussen zat m'n oud mentor m'n klasgenoten aan te spreken op hun gedrag en zei dat m'n broer en hond dood waren en dat ik het al moeilijk genoeg had, ze keken wel spijt te hebben van hun gedrag.

7 weken geleden

Het is een verwerkingsdroom. Schijnbaar ben je nog niet over het verlies van je hond heen. Een hond is een trouwe makker en dierbare geworden. In je droom komt nog een dierbare naar voren, die zich manifesteert als je broer. Je kunt hem niet missen en maak je je al druk over het verlies van hem, terwijl dit in het echte leven niet nodig is. Wintersport staat voor intensief met energie omgaan. Hij staat in zijn bloei van het leven. Soms kan het onbewuste spelen met angsten. Ruzie gaat vaak om miscommunicatie. Groen hoog gras staat voor kansen en ontwikkelingen, maar je hebt nog geen overzicht. Eerst moet je het gras maaien om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

7 weken geleden

Dank je wel voor je reactie Esme!
Het klopt zeker dat ik het verlies van m'n hond nog niet verwerkt heb, de rest klopt. Ik kan me alleen niks vinden in de persoon die zich manifesteert als m'n broer. Ik zou niet weten wie dat zou moeten zijn.

7 weken geleden

Het hoeft niet perse om een bekende dierbare te zijn. Je mag het wat abstracter zien. Er bestaat een angst dat er weer een dierbare je gaat verlaten.

7 weken geleden

Waarschijnlijk wel, m'n oma (moederskant) kan ook niet vooraltijd blijven natuurlijk, m'n ouders en broer en verdere familie van m'n moederskant. Al zijn de meeste Harstikke gezond

Je emailadres wordt niet getoond

Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 **  ** **  ** ******** ********  **  ** 
 **  **  **  **   **   **   ** **  ** 
 ** **  ** **    **   **   ** ** **  
 *****   *****    **   ********  *****  
 ** **  ** **    **   **     ** **  
 **  **  **  **   **   **     **  ** 
 **  ** **  **   **   **     **  ** 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht