Slechte gedaantes

7 maanden geleden

Ik droomde dat er verschillende gedaantes aan mijn huisdeur stonden. Ze wilden iets maak ik weet niet zo goed wat. Ik weet wel dat ze naar binnen wilden. Een van de gedaantes had het uiterlijk van mijn moeder maar in mijn droom was mijn echte moeder ook bij me. De gedaante was kwaadaardig. Ze kon met haar hoofd en hand door de voordeur heen. Ik vertelde mijn echte moeder in de droom dat de gedaantes niet echt waren en buiten moesten blijven en dat de deur dus op slot moest blijven. Aan het einde van mijn droom heb ik de gedaante binnen gelaten en in de hal tegen de muur gepint. Ik probeerde uit hem te krijgen wat hij nou wilde maar het hield vol. Het was een enge droom. Ik wist dat het m’n moeder niet was maar deze kwaadaardige gedaante leek heel erg op haar. Het was heel eng om “haar” zo te zien. Aan het einde kwam ik erop om in de neus van de gedaante te bijten omdat je dan de ware aard zou zien maar dit lukte mij niet. Toen werd ik wakker.
Wat kan dit betekenen?

7 maanden geleden

Hoi,

Nare droom zeg, vooral om dat het zo dicht bij je staat allemaal met je moeder.
Kan het zijn dat je niet helemaal objectief naar andere mensen kijkt ? Bv aannames , oordelen of wellicht sociale angsten hebt?

7 maanden geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De gedaantes is als een schaduw van je onbekende ik. Het gaat over negatieve eigenschappen, zoals boos, woede, angsten en wraakneigingen. De huisdeur is waar je invloeden ontvangt. De gedaantes willen binnendringen tot je bewustzijn. Deze eigenschappen kun je nog niet accepteren, maar zijn nodig om je te beschermen.

De gedaante van je moeder is een spiegel van haar, wanneer ze boos is en wanneer ze wijst op je onhandigheden. Ze kan kwaadaardig overkomen, maar doet dit met de goede intenties. Bepaalde situaties met je moeder heb je niet kunnen verwerken en heeft zich ontpopt tot een lichte trauma. Je wilt de driften niet binnenlaten. Op die manier kun je je driften ook niet uiten. Hier mag je wel open voor staan, want dat hoort bij de ontwikkeling van jezelf. In de neus bijten is afleiding zoeken. In het Engels betekent Nosy nieuwsgierig. Dit mag je wel eens zijn. Daar kun je van leren.

Je emailadres wordt niet getoond

Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 *******  *******  ********  ******  **   ** 
 **   ** **   ** **    **  **  ***  *** 
 **        ** **    **     **** **** 
 ********  *******  ******  **  **** ** *** ** 
 **   **     ** **    **  **  **   ** 
 **   ** **   ** **    **  **  **   ** 
 *******  *******  ********  ******  **   ** 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht