Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ontvoeringen op een cursusweek

Es
16 november 2018

Hallo,

Vannacht droomde ik dat ik naar een camping ging voor een cursusweek voor mijn werk. De mensen waarmee ik was, kende ik niet. Opeens ben ik opzoek naar iemand uit de groep. Met zijn allen gaan we buiten aan een grote, ronde tafel zitten.

Op een gegeven moment komen er nog redelijk jonge mannen onze kant op, nemen zij iemand mee en gaan zij weer weg. Dit gaat een tijdje door, tot de mannen mij mee willen nemen. Een jongen uit mijn groep beschermt mij door mij te kussen, maar helaas nemen ze wel iemand anders mee.

Ineens was die jongen weg (denk niet ook meegenomen, maar gewoon eventjes weg. Zo voelde het tenminste), wanneer ik drie mannen onze kant op zie kijken (Ik was op dat moment met nog een meisje). Eentje heeft een shirt aan van mijn vorige werk, maar ik vertrouw hem niet. En inderdaad. Ze komen onze kant op en willen mij weer meenemen. 2 mannen instrueerden een derde om mij mee te nemen, maar ik zag dat hij een beetje twijfelde, dus trapte ik hem in zijn zak en toen zijn zij weggegaan zonder iemand mee te nemen.

Dan zie ik opeens een brief hangen waarop precies staat welk geslacht waarvoor gebruikt wordt (Ik kan mij niet meer precies herinneren wat de taken waren, maar ik had het gevoel dat het van die bende was). Toen werd ik eindelijk wakker.

Deze droom voelde heel echt aan. Nu vraag ik mij natuurlijk af wat deze droom zou kunnen betekenen.

Alvast bedankt voor de hulp!

16 november 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De camping is back to basic. De cursusweek is een leerschool. De onbekende mensen is het onbewuste. Je bent op zoek naar nieuwe zaken. De ronde tafel staat voor een groepsband. Denk aan de ronde tafel van koning Arthur. Je wilt wel ontdekken, maar je bent ook een beetje terughoudend. Je helemaal storten in het avontuur vind je toch een beetje te spannend. Je ziet de mannen als een bedreiging. Maar in je droom ben je nog een meisje, die nog bleu is. Dat betekent dat je soms nog in je schulp kruipt.
Een bende toont macht en intimidatie. De brief is een boodschap. Het ziet er naar uit dat het gaat om geen gelijke rechten van mannen en vrouwen.