Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Heel erg in paniek raken

Kristin
5 jaar geleden

Ik droomde dat ik er vreswlijk doorheen zat en dat ik in paniek raakte en raar ging ademen ik was opeens hier in kos in onze slaapkamer. En me vriend zou tweede vrouw krijgen( in realliteit is dat totaal niet zo ). En toen was het kennismaken. En toen werd het teveel voor me en rende de kamer uit. En was in paniek. Me vriend kwam ik toen tegen en die zei. Ja neem terapie ! En ik rende in een lange donkere gang. En toen was ik opeens in nederland op de school van me moeder. En ook daar raakte ik in paniek en van de lange gang kwam een eind maar toen was het dat ik buiten kwam . Het gekke was, was toen een juffrouw buiten die de kinderen begeleiden in een rij. Maar het was nacht. Donker dus. En toen rende ik naar buiten. Richting hun. Ik werd helemaal gek en toen zag die juffrouw dat en ik viel op de grond en ze bood me een hand aan en keek geschrokken en ik pakte hem een keer vast en toen trok ik hem weg van schrik en ik zat te huilen en in paniek. En toen werd ik wakker. Ik vergeet deze droom niet en ik weet ook niet wat het kan betekenen. Voor mij is het wel duidelijk dat het wát betekend. Maar precies hoe en wat weet ik niet. Alvast bedankt voor het antwoord als iemand het zou weten. Groetjess

5 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De droom is één en al paniek. Je hebt geen controle over de situatie. De slaapkamer is een intieme plek. Hier rust je uit en bewaar je je geheimen. Onbewust in je droom komt het voor dat je bang bent om je vriend met iemand anders te delen. Misschien heb je wel twijfels over de relatie. Je laat over je heen komen, door kennis te maken met een tweede vrouw. Het lijkt dan wel een bijvrouw. Hij verklaart jou voor gek en mag op therapie gaan. Dus hij kijkt hier op je neer, omdat je niet wil accepteren hoe hij zijn relatie wil hebben. De relatie lijkt niet in balans. Hij voelt zich schijnbaar, in de droom, sterker met zijn drieën.

De school van je moeder is een leerschool (opvoeding), die van generatie tot generatie gaat. De nacht (donker) en lange gang is het onbewuste. De gang lang en zit het vol onbekende zaken. Niet de juffrouw, maar jij, heeft een helpende hand nodig.

5 jaar geleden
Beheerder

Wel vreemd dat de vrouw een aantal kinderen in de nacht op rij weg leidt?
Dat doe je alleen als het stiekem moet gebeuren. (Rattenvanger van Hamelen)
De nacht is het onbewuste, onzekere, onbekende toekomst enz.
In een gang ontstaat er een tunnelblik en zie je je mogelijkheden niet. (depressie?)
Die man neemt geen verantwoordelijkheid.
Als jij het niet kunt accepteren dat hij er een 2e vrouw bij heeft moet jij kennelijk in therapie.
Ik weet niet of je kinderen hebt en vreest die te verliezen.
Het eigendomsrecht is in sommige culturen door de man bepaald.
Het kan voorkomen dat de vrouw niets heeft in te brengen.

Je valt en kunt niet meer op je benen staan.

Gaat het hier om een reële angst of twijfel?
Is het een innerlijke crisis of jaloezie?