Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Nare droom, voel me machteloos

Wilmaaa
7 november 2018

Hallo,
Ik werd vannacht wakker, kon niet meer in slaap komen en ben dus beneden tv gaan kijken.
Daar ben ik toch weer in slaap gevallen. Ik droomde dat er vreemde (jonge) mensen ons huis binnen kwamen. Ze hadden de sleutel en gedroegen zich als jongeren; beetje brutaal, lacherig. Ik had geen stem, probeerde wel te schreeuwen maar dat lukte niet.
Uiteindelijk gingen ze weg. Toen kon ik mijn man wakker maken. Daarna kwamen er weer mensen in ons huis. Zelfde types, met een sleutel. Mijn man deed niet veel.

Toen ik wakker werd voelde ik me zo machteloos!

Ik heb wel de betekenis van huis gevonden, en van jonge mensen maar snap deze droom echt niet.
Kunt u helpen?

Wilma

7 november 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het huis ben jezelf. Het is je lichaam en ziel. De kamers zijn je eigenschappen en vaardigheden. De zolder je bovenkamer en je gedachten, ideeën en denken. Elke kamer heeft zijn functie. De vreemde jongeren zijn insluipers of komen dicht bij je gevoel. De jongeren staat symbool voor brutaliteit en schenden je privacy. Je kan ze niet overstijgen, want je hebt geen stem. De sleutel is een oplossing van de puzzel. Ik weet niet in welke deur het past. Er is iets aan de hand (situatie) waar je vraagtekens bij hebt. Je man laat zich over hem heen lopen. Je kan ergens geen keus over maken.

Wilmaaa
7 november 2018

Hallo Esme,

Dank je wel voor je snelle respons.
Het is een beetje duidelijk maar jouw uitleg heeft ook nog veel symboliek dus weet nog niet helemaal wat mijn droom mij wil vertellen.

Ik werk met jongeren, ben docent, maar heb niet het gevoel dat zij té dichtbij komen. Ja ze zijn brutaal maar dat is altijd zo, wordt wel erger met de jaren.

Ik had gelezen over de verschillende kamers maar de huiskamer wordt niet genoemd. Weet jij waar die symbool voor staat?

Het nare gevoel is wel over, mijn werk heeft mij goed afgeleid daarvan.

Wilma

7 november 2018

De woonkamer is zo ingericht zoals jij het wil hebben. Het bepaald hoe je staat in je leven en hoe je deze wilt leven. De sleutel is toch iets bijzonder. Met een sleutel sluit je deuren en kun je mensen buiten houden. Een sleutel symboliseert toegang, kansen, controle, geheimen of verantwoordelijkheden. Je zou je gevoel en emoties weggestopt kunnen hebben.

7 november 2018
Beheerder

Het huis ben je zelf.
De woonkamer kun je zien als het meest bewuste vertrek of geestestoestand.
Waar je aan denkt roept beelden op.
Het huis is nooit je eigendom. Het is een psychische constellatie.
Het is dus een denkbeeldig huis. Een soort jas.
Als ze teveel bij je binnen komen, neem je je werk mee naar "huis".