Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Honden en achterna gezeten worden

Dar
5 jaar geleden

Ik heb een hele vreemde droom gehad, waar ik nog steeds een beetje van ontdaan ben. Dit was een vervolg van 2 andere dromen, die ik mij niet meer kan herinneren, alleen het laatste deel.

Ik droomde dat ik thuis was en op het nieuws las ik dat in Griekenland alle honden werden gevangen en afgemaakt (letterlijk alle van het hele land). zonder erover na te denken ging ik er heen, dat ging in een soort flits, als een razendsnelle lijn in de lucht, terwijl ik keek naar europa. Het leek op een vluchtroute van een vliegtuig zoals je ziet op het scherm in het vliegtuig als je vliegt.

Eenmaal daar stond ik 's nachts op een erf tussen de bergen, ver van de bewoonde wereld, waar ik kennelijk was afgezet door een onbekend iemand met een auto. Er waren lage losse gebouwen, werktuigen en zaaltjes. Ik keek door het raam naar binnen en zag allemaal honden. Ze waren druk, bang en blaften veel. Ik pakte een zaklamp en alle honden begonnen te rennen en nog harder te blaffen. Toen ik naar binnen scheen was het gebouwtje verbazingwekkend groot van binnen. Ik deed de zaklamp uit omdat ik bang was dat iemand mij kon horen en zien.

Ik besloot vervolgens weg te gaan, wilde naar de bewoonde wereld. Ik moest gaan lopen over een donkere weg, zonder licht en wist dat het nog lang ging duren. Omdat ik wist dat dit zo was en het mogelijk onveilig zou zijn alleen besloot ik te gaan vliegen, dan kon niemand tenminste bij me komen dus ben ik veilig dacht ik nog. Ik sprong de lucht in en maakte de schoolslag, alsof ik zwom.

Eerst vloog ik best laag. Op de donkere weg besloot ik wat hoger te vliegen want ik zag iemand verderop lopen. Ik denk dat ik 3 meter boven de grond was. De persoon bleek een meneer, hij was helemaal zwart als een soort schaduw. Hij zag mij en begon te roepen in een vreemde taal, achter me aan te rennen en probeerde me te grijpen. Ik stopte met vliegen en keek hem vanuit de lucht aan. Hij keek mij ook aan en we keken stil elkaar aan. De man was dreigend, ook al zag ik zijn gezicht niet. Hij kon niet bij mij komen want ik was te hoog. Wilde zeggen dat ik de taal niet sprak in het Engels maar kreeg geen woord uit mn mond omdat ik me heel onveilig voelde en ook wat verdwaasd was. Op het moment dat ik verder weg wilde vliegen van hem schrok ik wakker.

5 jaar geleden
Beheerder

Als honden afgemaakt, komt bij mij op, als in een concentratiekamp.
De man is een typische schaduwfiguur.
Het duister is zijn element. (het onbewuste)
Waarom die honden?
In de wereld leeft een dreiging met de situatie in het Midden Oosten.
Dat kan zulke dromen oproepen.

De hond staat vaak voor trouw of onderdanigheid.

Vliegen is escapisme en zweven.
Daarmee zul je niet ontkomen aan de duistere man.
Hij zal je immers overal volgen.
Hij staat voor angst voor het onbekende maar is ook een optelsom van wat je verdrongen hebt.
Daarom kan hij kwaadwillend zijn. In de droom is hij dat echter niet.
Tenzij hij connecties heeft met het concentratiekamp. Wat zeker niet denkbeeldig is.
De schaduw is niet alleen negatief, hij kan een enorme hulp of energie zijn, mits geaccepteerd.