Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Narcistische moeder

4 oktober 2018

Hallo.
Gister waren mijn boer en zusje weer op bezoek bij mij en m'n vader.
En het Vervelende onderwerp kwam weer naar boven, jawel mijn moeder, mijn zusje vertelde hoe vreselijk irritant en onredelijk zij weer eens is geweest.En uiteindelijk kwam het onderwerp weer naar boven dat ik zogenaamd niet goed gehandeld heb omdat ik niet tegen haar gezegd had dat ik geen contact meer met haar wil.( ik heb dit letterlijk duizenden keren gezegd tegen haar voordat ik het huis ging maar goed het kwartje valt maar niet).
Mijn vader echter begin ik als een irritante schakel te zien, hij had immers beloofd om ook geen contact op te nemen.Maar ik heb het idee dat hij aan zich aan deze belofte wilt ontzien.
Hij ziet immers niet in dat mijn moeder een narcist is en na alles wat ik hem verteld heb lijkt hij het maar niet te snappen.Hij vind immers dat ik onjuist gehandeld heb en als ik tegen mijn die narcist( moeder wil ik het niet eens noemen) zogenaamd voor redevatbaar acht, dat ze het dan begrijpt. en dus daarom niet steeds aan mijn zusje gaat vragen, van waar ik ben en hoe ze contact met mijn vader wilt opnemen.Mijn zusje liegt dan ieder keer, en ik zeg van zeg gewoon dat ze geen contact meer met je willen. echter als ik dit zelf moet doen heb ik totaal geen zin in want alle vormen van contact met haar zal mij schaden, en het zal zeker niet helpen.

En dan nu de droom, ik droomde over dat ik een nachtje in mijn oude huis moest slapen en nog geen contact met mijn moeder wou dus ik moest sneeky naar de badkamer toe lopen om mijn tanden te poetsen in de hoop dat ik haar niet tegen kom, en ja hoor zei kwam naar buiten ik doe snel de badkamer deur opslot.
Mijn moeder was zich niet bewust van dat ik in de badkamer was, maar zij deed haar ochtend ritueel. Dat is namelijk in je zelf hardop schelden en klagen en altijd dingen zeggen zoals G*dverdomme altijd dat gezeik met die kut kinderen en over hoe slecht ze het wel niet heeft... alleen maar schelden en negativiteit. elkedag ]
Geen wonder dat ik een verkeerd wereld beeld krijg als je dit je hele leven lang mee maakt.

Ik ging in de droom naar beneden en zag dat zei er niet uit zag haar gezicht was helemaal verlept en leeg gezogen van energie.Ik kreeg meteen het idee/gevoel
dat het komt omdat ze mij niet meer als pispaaltje kan gebruiken en ik vond het geweldig om haar kapot te zien gaan.
Het was een bevestiging dat ik een goede keuze gemaakt had.
Ook kwam ik haar tegen in de super markt en daar maakte ze gebruik van het openbare publiek.Zo dat ze mij gaat roepen en als andere mensen dan gaan kijken dat ze mij de boos doener laat lijken in de hoop dat ik op haar in ging,


Ik wil echt helemaal niks meer met dat mens te maken hebben in mijn leven ik vind het niet normaal dat ondanks ik tegen mijn vader, broer, en zus gezegd heb dat ik nooit meer contact met haar op wil nemen ze dit niet begrijpen.Vooral mijn vader aanschouw ik als Schijt irritant omdat ik hem nog het meeste verteld heb maar bij hem gaat het het ene oor in en het andere uit.
Het lijkt wel alsof hun denken dat het een normaal persoon is want mijn zusje vertelde me gister nog dat ze haar nog helpt met werk zoeken maar dat ze zelf niks doet.Ik zei daarop heb je ooit 1 keer in je leven meegemaakt dat je haar iets vertelde en dat zij naar je luisterde en vervolgens er nog iets mee doet ook, nee antwoorden ze. Daarom zie ik iedereen in mijn familie als een blinde aan.



4 keer bewerkt. De laatste keer was 4 oktober 2018 door angel maria.

4 oktober 2018
Beheerder

Wel je staat letterlijk bol van de woede en frustraties aangaande die dramaqueen.
Geeft wel iets aan hoe irritant ze de boel kunnen manipuleren en uiteraard zijn het altijd anderen die debet zijn aan haar "ondraaglijke leed".
Narcisten weten anderen prima te bewerken en hen op te zadelen met schuldgevoelens of tekort schieten.
Goed raad leggen ze naast zich neer. Ze verwachten immers dat de wereld blindelings aan hun voeten ligt en werken? kom dat is iets voor hun onderdanen en "personeel".
Narcisten zijn niet te veranderen. Iemand die zo'n ochtendritueel houdt spoort niet. Ze willen eenvoudig niet inzien dat ze zelf debet zijn aan hun mis-comfort. Kinderen gedragen zich immers naar hoe ze behandeld worden.
Het zal niet werken om iets bij te leggen want ze zal alles in het werk stellen om de status quo te herstellen anders vallen ze van hun denkbeeldige voetstuk.

Het probleem is dat die negatieve indruk ook in jou voortleeft. Je zult dat projecteren op geschikte kapstokbeelden of personen en omstandigheden. Waarmee een soortgelijke situatie kan ontstaan dat je je irriteert aan de maatschappij en de domme mensheid.
De wereld is dan een negatief moederbeeld geworden.

Belangrijk is heel goed bij jezelf te blijven en als je niet met dat mens op kunt schieten is het zeker beter elk contact te vermijden.
Jij kunt iets aan jezelf doen, wat zij doet is haar verantwoording en daarmee leg je het naast je neer.
Mensen nemen sowieso alleen maar dat aan waartoe ze innerlijk bereid zijn. Voor de rest loop je tegen muren op.
Wat de rest van het gezin en de vader betreft is het ook hun zaak en als zij dat niet in willen zien, jammer dan niet jouw pakkie an.
Bij elke verslaving is er een gelegenheidsgever. Dus die vader is mede verantwoordelijk. Hij corrigeert haar niet, voor zover dat überhaupt mogelijk is en hij heeft zich er waarschijnlijk gemakshalve bij neergelegd daar energie in te steken. Dat heet passieve adaptie.
Je moeder is zo iemand die elke dag aan de spiegel vraagt, "wie is het schoonste in het land?"

4 oktober 2018

Danku
ja mijn zusje zei ook van dat ze heilig gelooft dat ze naar ons huis komt om verhaal te halen.
In dat geval bel ik perdirect 112.( ik weet niet hoe je dan moet handelen maar ik ga zelf niet verbaal of fysiek tegen haar in )
Wat zei altijd vroeger deed haha koekje van eigen deeg.

4 oktober 2018
Beheerder

Als er redenen zijn dat jij of zij de controle verliest kun je een contactverbod en straatverbod afdwingen.
Je hebt recht om ongestoord te leven. Zij heeft niet het recht jouw leven te beïnvloeden.
Gezondheidsredenen of door het lint dreigen te gaan zijn voldoende.
Het gevaar is niet denkbeeldig dat er geweld kan ontstaan bij langdurig opgekropte spanningen.
Als het voor jou beter is haar nooit meer te zien kun je maatregelen nemen.