Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Verschillende manieren dood gaan

Shan
3 oktober 2018

Ik heb gedroomd dat mijn vriend (die in het buitenland woont) een evenement in een bioscoop had georganiseerd en ik was erheen met mijn familie. Toen hij zelf binnenkwam wilde hij mij en mijn familie niet groeten en wilde hij niet naast me zitten en mijn hand vasthouden. Daarna springt de droom over naar een zwembad. Het zwembad loopt een soort hoepel waar je alleen maar rondjes kan zwemmen. Er is een soort wedstrijd gaande en iedereen is verdeeld in 4 teams (het hele zwembad zit vol Met mensen). Mijn vriend zie ik aan de overkant zitten en hij is met een blond meisje aan het praten. Ik probeer zo snel mogelijk te zwemmen, maar wordt steeds teruggetrokken aan mijn voeten. Ik ga niet met mn hoofd onderwater, maar kom niet vooruit. Degene die mij terugtrekt is erg verdrietig. Ik voel me erg boos en verdrietig en ga het zwembad uit. Hier probeer ik mijn eigen keel door te snijden maar heb ik alleen zo'n plastic gekleurd kindermes, dus lukt het niet. Ik loop weg en ineens is het avond en rent mijn beste vriendin naar me toe om te vragen of het wel goed met me gaat. De paniek slaat toe in de menigte, we zijn terug in de bioscoop. ER is een soort monster met een doodskist. Ik verstop me met mijn beste vriendin, maar ik word aan mijn voeten meegetrokken door het monster en wordt samen met een andere jongen in de kist gestopt. Hier kunnen we niet ademen. Ineens gaat de kist open en wordt de jongen omgeruild voor jongen2. Jongen2 heeft zichzelf opgeofferd voor de eerste jongen. Nogsteeds kan ik niet ademen en niemand kan ons helpen. Mn zus is in paniek en mn vriend doet niks.

Wat kan deze droom betekenen?

3 oktober 2018
Beheerder

De "vriend" is geen vriend want hij weigert zowel jou als je familie te respecteren of te groeten.
Hij is een narcist die intussen een ander blondje heeft om zichzelf te portretteren als Willem de Veroveraar.

Het zwembad is hier een collectief geheel. Het zit vol mensen en een chaos in gedachten. Je kunt alleen maar in kringetjes denken.
Je wilt ondanks het onbeschaamde gedrag van die "vriend" naar hem toe om jezelf aan te bieden en op te offeren.
Waar is je waardegevoel? Waarom zou je aan de voeten van een afgodsbeeld gaan liggen? Daar win je nooit respect mee.
Ben je zo behoeftig om opgemerkt te worden? Dat is dwaas en goedkoop. Liefde is geen zelfopoffering maar iets wederkerigs.
Anders loop je snel leeg en na gebruik wordt je gedumpt voor de volgende.
Dus inderdaad, iets trekt je terug.
Dan wil je nog jezelf doden. Met een stukje speelgoed? Je gedraagt je als een kind. Niemand is het waard om jezelf te doden.
Het is meer een wegcijferen. Typisch bij narcisten die totale onderworpenheid eisen. De kloof zal steeds breder worden.
Dan is er de doodskist en dan ben je innerlijk al dood of gevoelloos. Niet kunnen ademen is geen leefruimte hebben.
Ingekist te zijn.
De 2e jongen is al net zo dwaas om zich op te offeren aan het monster.
Niemand komt je te hulp totdat je inziet dat je offers nergens toe leiden.
De "vriend" doet niks. Dacht je dan dat hij tijd zou hebben voor een Roodkapje in haar kist als er een liefje aan zijn arm bungelt?
Wie moet je komen wakker kussen?

Denk dat de droom een serieuze waarschuwing inhoudt.