Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Explosie en brand

Lieks
5 jaar geleden

Hallo, ik had net een hele enge nachtmerrie. Laatste tijd heb ik al vaker nachtmerries over terroristische aanvallen en zou graag de betekenis van deze droom willen weten.

In de droom was ik in een huis aan het filmen, toen ik plotseling een grote explosie hoor. Ik keek achterom en zag dat de tentamenzaal van de universiteit in de fik stond. Ik zag verse en grote vlammen boven in het gebouw. Toen realiseerde ik me dat misschien mijn zusje en nichten tentamen daar aan het maken waren. Ik begon keihard te rennen en mijn zusje te bellen, maar ze neemt maar niet op. Mijn neef rent ook en belt zijn zus. Ik schreeuw huilend tegen hem, hebben zij tentamen of niet? En hij schreeuwt huilend terug ik weet het niet. Ik blijf rennen en bellen, maar niemand neemt op. Uiteindelijk is mijn zusje en 1 nicht veilig, maar van de andere hebben we nog niks gehoord. Dus we rennen door, maar worden tegengehouden door de politie en mogen niet verder. Daarna ben ik weer in het huis waar ik in het begin was en knuffel die vriendin en zei: vandaag was een hele heftige dag of niet.

Ik hoop meer informatie over de betekenis van deze droom hier te vinden. Heb veel last van nachtmerries laatste tijd en allemaal hebben ze te maken met terroristische aanslagen.

Mvg

5 jaar geleden
Beheerder

Krijg de indruk dat de universiteit wat jou betreft de lucht in kan vliegen.
Maar je gevoelens zijn erin opgesloten.
De universiteit staat voor het rationele.
Vuur is woede en transformatie.
Oude schepen achter je verbranden?
Je bent een deel van jezelf kwijt.

5 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het filmen is observeren. Het huis is je ziel en lichaam. De kamers zijn je eigenschappen en vaardigheden. De explosie is een woede of stress aanval. De tentamenzaal laat je presteren. Het gaat daarmee niet echt goed, want de vlam staat in de pan. Je hebt op het moment geen grip op de situatie. Je zusje en nichtje staat symbool voor je zwakke kant. Je neef voor orde op zaken stellen of je sterkere rationele kant.