Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Benen vallen af

Ann_
30 september 2018

Ik liep ergens waar ik het niet kon en ik zag mijn hond liggen die zich raar gedroeg. Ik ging naar hem toe om te kijken wat er aan de hand is. Vervolgens zie ik dat zijn poot is afgevallen en ik begin te schreeuwen. Mensen kwamen naar me toe en zeiden dat dit niet erg is. Zijn botten waren versleten en als de andere kant ook zou afvallen zou hij weer makkelijker kunnen lopen.

Vervolgens liep ik ergens en merkte ik een vreemd gevoel in mijn rechter onderbeen. Ik keek en het zat onder de blaren en bulten, maar het was allemaal redelijk gevoelloos. Even later viel mijn onderbeen eraf. Dit was vervelend maar om een of andere reden leek het me niet veel te doen. Ik moest naar een uitverkoop. Ik zag een mooi paar schoenen en ik wilde ze passen. Ik zat op de kruk en op het moment dat ik de schoen wil aantrekken valt ook mijn linker onderbeen af. Wederom vol met bulten en blaren.. ook dit vond ik niet erg want nu kon ik tenminste met mijn stompjes in de schoenen en hoefde ze niet de juiste maat te zijn..

Hierna werd ik wakker maar wat toen gebeurde was een van de vreemdste dingen die ik heb meegemaakt..
(Aanvullende info: er was gisteren een feestje bij de buren en mijn broer was ook uitgenodigd. Ik had hem aangeboden dat hij bij ons (mijn vriend en ik) mocht slapen als hij wilde drinken)
Ik werd wakker met het gevoel dat ik bekeken werd, ik draaide om en zag mijn broer staan. Hij was met zijn portomonee bezig en draaide zich toen om naar de logeerkamer. Hij was zo stil dat ik het vreemd vond. Ik besloot hem een app te sturen of hij bij ons was (zodat ik hem eventueel kon helpen met het bed).
Hij gaf direct antwoord dat hij thuis was (20km verderop) en of alles oké was. Direct erna belde hij me op (het was midden in de nacht) en zei dat hij net wakker was geworden van een droom dat hij bij ons in huis was en dat er een kwade entiteit was. Blijkbaar stuurde ik mijn bericht direct nadat hij wakker was..

Sorry voor dit lange bericht en ik weer dat het eigenlijk niet is toegestaan meerdere dingen te beschrijven, maar dit gebeurde allemaal zo kort na elkaar en had naar mijn idee wat misschien wel iets met elkaar te maken..
Ik hoop dat iemand me antwoord kan geven want vannacht voelde ik me absoluut niet prettig!

Alvast bedankt,
Anne

30 september 2018
Beheerder

Het lijkt mij dat de (trouwe) hond een deel van jezelf is en daarom beiden niet op hun benen/poten kunnen staan.
Maar je slaagt er desondanks in op de stompjes voort te gaan. Kan na een breuk of crisis zijn?
Bulten en blaren zijn schades die je oploopt bij een verbroken geluk.
De kruk is een hulpmiddel. Je loopt als het ware met krukken of je zit erop.
De schoenen hoeven niet de juiste maat te zijn. Dat is een vorm van dwangbuis waaraan je moest voldoen.
Schoenen geven je standpunt aan in het leven. Ze kunnen ook te groot zijn als je te grote plannen koestert.
De vraag is in hoeverre de zorgelijke hond jouzelf aangeeft? Je cijfert je zelf vast weg en je benen zijn versleten of je draagkracht is verwelkt.

Wat moet die broer met zijn portemonnee? Het kan om waardegevoel gaan of energie.
Omdat hij dronk kan het ook iets aangeven van verbrassen of ondergaan in een roes.
Waartoe jij wel de gelegenheidsgever bent.

De kwade entiteit gaat vaak gepaard met drank.

Denken aan iemand kweekt een lijntje dat door de ander kan worden opgepikt.
Het roept ook beelden op. Het onbewuste kent namelijk geen grenzen*.


*De vaak gepromote eenheidsworst is opgaan in het collectieve onbewuste, wat een ernstige inflatie inhoudt, want je kunt de oceaan niet verzwelgen of integreren. De oceaan zal wel het individu oplossen. Waardoor men in hoge mate onbewust zal worden en overgeleverd raken aan angsten en driften of dwangmatigheden. Niets is gevaarlijker. Dit even terzijde.