Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Lift met water

Car
5 jaar geleden

Hi, vannacht droomde ik het volgende:

Mijn droom begon op een school. Ik hielp mee met een open dag. Sommige mensen waren verkleed. Ik stelde een vriendin van mij voor aan mensen waarvan ik niet meer weet wie het zijn. Mijn vriendin draaide haar hoofd weg toen ze zich voorstelde. Ze was heel erg verlegen. Later zag ik steeds een bovenaanzicht van een dierentuin. Ik zag steeds cheetah’s. Later bleken de Cheetah’s een virus te hebben. De wereld om mij heen was erg donker met veel wolken. De mensen waarmee ik was en ik wisten dat we een schuilplek moesten gaan vinden. Er zou een soort zombie apocalypse uitbreken. We probeerden ongezien weg te komen. Uiteindelijk kwam ik bij een lift aan. De grond liep naar beneden net zoals bij een drive-in huis waarbij de garage lager onder het huis ligt. het stond vol met water. Ik was samen met 3 andere mensen en we wilde zo hoog mogelijk het gebouw in. We zouden naar de 8e verdieping gaan. We dachten dat het gebouw vol water zou staan. Ik besloot eerst samen met 1 iemand de lift in te gaan om te kijken of het boven veilig was en tot hoe ver het gebouw onder water stond. Wij gingen dus naar binnen zonder dat wij wisten hoe lang we onze adem in moesten houden. We ademde diep in en drukte op het knopje van de lift ik ging naar binnen en de lift deuren gingen alweer snel dicht waardoor de gene die met mij mee zou gaan niet snel naar binnen kon zwemmen. Ik moest alleen naar boven. Vanaf de eerste verdieping liep het water al uit de lift. Ik kon weer ademen. Ik kwam boven in het gebouw uit en kreeg het gevoel dat het daar niet veilig was. Daarna werd ik wakker.

Die zelfde nacht droomde ik ook dat ik werd aangeraakt door mijn stagebegeleider. Ik zat op een bankje en hij zat naast mij. Opeens legde hij zijn handen op mij en ik durfde er niks van te zeggen.

5 jaar geleden
Beheerder

Die zelfde nacht droomde ik ook dat ik werd aangeraakt door mijn stagebegeleider. Ik zat op een bankje en hij zat naast mij. Opeens legde hij zijn handen op mij en ik durfde er niks van te zeggen.

Je daalt af in het onbewuste, het water en de dieren als primitieve eigenschappen en angsten.
Het onbewuste is altijd een labyrint.
Je bent bang voor wat er boven water kan komen.
De school staat voor iets leren (levenslessen)

Een open dag kan voor openheid (van zaken) staan.

De stagebegeleider raakt je intiem aan, dat is niet professioneel en wekte waarschijnlijk oude angsten.
De stagebegeleider kan model staan voor een soort innerlijke gids.