Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Bezeten meisje

Kiki
5 jaar geleden

Ik heb vannacht een hele akelige droom gehad en kan er nu maar niet achter komen waarom dit is.
De droom ging als volgt:
Ik keek een of andere tv show en hierin ging een man naar een verlaten/ mogelijk bezeten huis.(Vanaf hier was ik het niet meer aan het kijken maar leek het net alsof ik er bij was). De man ging het huis binnen en continu werd er op een hele rare maar harde manier gekrijst/gegild. De man zei dat er een legende rond ging dat er een demoon zat. Hij opende een kast en hier lag een meisje te kronkelen en te schreeuwen als het ware, ze zat vol met bloed en wonden en haar ogen stonden vreemd en waren zowat wit. De man legde uit dat ze bezeten was en besloot dat het slim was om haar uit haar lijden te lossen. Hij had een of ander drankje om haar uit het vagevuur te helpen zei hij en diende dit toe. Nu begon het meisje nog harder de schreeuwen en haar mond ging open (ik denk dus dat de kwade geest uit haar kwam) en ze was eigenlijk niks meer waard hierna dus de man vermoordde haar. Hierna werd ik doodsbang wakker, wat zou dit kunnen betekenen?

5 jaar geleden
Beheerder

Denk dat er ergens in jezelf een wanhopig meisje zit dat door die griezel onbewust/dood wordt gehouden.
Jij kunt haar redden, het arme kind is waanzinnig geworden.
Het "gekkenhuis" is dus een deel van het onbewuste waar wantoestanden heersen door verwaarlozing.

In de niet zo fraaie religieuze geschiedenis wilde eens een priester/"exorcist" een meisje van de "duivel" verlossen.
Het bleek echter later dat het arme kind door diezelfde priester was misbruikt en daarom terecht hysterisch krijste en gilde.
Iets dergelijks kwam voor bij Freud, die meende dat een hysterische cliente met vaginale kramp met een dildo moest worden "behandeld".
Ofwel door meer "praktisch gerichte" copulatie.

In traditionele Engelse drama's komt het nogal eens voor dat een waanzinnige ergens op een zolderkamertje wordt gevangen gehouden.
Niet zelden als gevolg van vreselijke wantoestanden die verborgen moesten worden gehouden.

Het schetst het psychologische profiel dat de man vooral veroorzaakt door zijn anima te verdringen of letterlijk te verkrachten en misachten.
Maar het komt ook bij vrouwen voor, vooral in hysterie. Ken zo enkele voorbeelden die analoog zijn aan zulke "period drama's".
Wat toch ook iets weergeeft van de psyche van de schrijver of de maatschappelijke mentaliteit en normen. (Victoriaans b.v.)