Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

oorlog en hel

stef pietercil
29 juni 2018

ik ben stef pietercil 22 jaar

de laatste tijd droom ik dat ik in een stad ben ik weet niet welke stad en dat er oorlog uitbreekt een zware oorlog ik sterf in die oorlog en ga rechtstreeks naar hel zodra ik door de poort van hel wandel komt er een zwevende bol naar mij toe de zwevende bol praat tegen mij en zegt dat het nog niet mijn tijd is en dat hij mij de kracht zal geven voor mijn vijanden te verslaan waardoor ik terug kom in die oorlog het laatse van die droom loop ik over de lijken van mijn vijanden met vuur in mijn ogen en een lach op mijn gezicht de stad staat dat moment volledig in brand kan iemand mij vertellen wat deze droom wil zeggen vroeger kreeg ik die droom 1 keer per maand en nu krijg ik die droom iedere nacht ik zou willen weten wat het betekent

29 juni 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Oorlog staat voor strijd in jezelf. Chaos in je persoonlijke leven. De poort brengt je naar een ander fase. De zwevende bol is als een sturende kracht of innerlijke waakzaamheid. De lijken staan symbool voor een afgestorven deel in jezelf. Het is net als de hel, waarbij je lijdt in een situatie waar je geen controle over hebt en je kwelt. De stad is de maatschappij. Het vuur laat oude wonden wegbranden.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 29 juni 2018 door Esme.

30 juni 2018
Beheerder

Er woedt een burgeroorlog in jezelf.
Om tot inzicht te komen en tot "heling" moet je soms door de hel of het onbewuste waar veel kan zijn onderdrukt of weggestopt.
Die problemen gaan in oppositie en veroorzaken storingen in de slaap of overdag.
De bol is een symbool van heelheid.

De vraag is hier dus, wat kan er spelen dat zoveel energie bezit dat het zich elke nacht en zo lang manifesteert in dromen?

Het verslaan van "vijanden" zal niet slagen want de "vijand" huist in jezelf en is een spiegelbeeld of compensatie van het ego.
Je bestrijdt daarom je eigen windmolens als een Don Quichot.

Je moet het "kwaad" in jezelf leren aanvaarden want de splitsing tussen goed en kwaad is als de doos van Pandora en de wortel van alle conflicten in de wereld of jezelf. Het gaat immers zoals steeds om projecties. Het terugnemen van die projecties en dus je "vijanden" zal je een groot moreel probleem aangaande jezelf opleveren, maar verlossen van je nachtmerries. "Je bent in principe identiek aan je grootste vijand", is een wijze uitspraak, Daarom staat er ook geschreven "Ken Uzelf".
Repeterende dromen zijn onbegrepen dromen.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 30 juni 2018 door Sheherazade.