Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom/nachtmerrie

PNJM
25 mei 2018

Hallo allemaal,

Vannacht had ik een hele nare droom en kan er niet heel veel wijzer uit worden door het te google-en dus ik hoop dat jullie mij een beetje kunnen uitleggen wat dit zou kunnen betekenen.

In mijn droom was er in ons huis een kwaadaardige entiteit aanwezig. Deze nam wisselend bezit van zowel spullen (die soms ook kapot gingen, of uit mijn handen werden getrokken) als mijn kinderen. Ik vond het ontzettend eng om te zien hoe het overname nam over mijn kinderen en was ontzettend bang.
Ik sprak met mijn buurvrouw in de droom, en zij had precies hetzelfde.

Ook nam deze entiteit controle over de auto als we gingen rijden, dat ging wild en alle kanten op. Ook werd er heel hard achteruit gereden maar raakte we niets, alle obstakels werden vermeden. Ik vreesde voor mijn leven en dat van mijn kinderen. Mijn ex was in de auto ook aanwezig.

Op een gegeven moment kwam ik in het huis van de geest/demoon/entiteit en hier waren veel enge sjablonen en poppen aanwezig. We gingen daarna op verjaardag en ook hier was het aanwezig. Ik heb de hele droom mij ontzettend angstig gevoeld en zelfs nog toen ik wakker werd. Uiteindelijk voelde het alsof ik het zelf was toen ik goed wakker was. Het was de hele droom ook schemerig of nacht.

Ik snap helemaal niets van deze droom en heb dit soort dromen nog nooit eerder in mijn leven meegemaakt. Normaal schenk ik er niet zoveel aandacht aan, ‘het is maar een droom’ maar ik ben best in de war van deze. Vandaar dat ik mij echt afvraag wat dit allemaal zou kunnen betekenen?

Alvast bedankt voor het lezen en beantwoorden!

25 mei 2018
Beheerder

Wie zegt je dat het een "entiteit" was?
Het projecteren is altijd een gemakkelijke manier om eigen problemen of inzichten te vermijden.
Het zou een woede kunnen zijn. Het is een drift die je beheerst. Dat veroorzaakt chaotische gedachten en angsten.
Het heeft geen zin weg te lopen of te vluchten want je ontkomt niet wat bij je hoort.
Dergelijke dromen zetten je een spiegel voor. Ook heel zachtmoedige mensen of juist die kunnen soms agressieve dromen krijgen omdat ze hun assertieve kanten onderdrukken. De "entiteit" kan ook voor een jaloezie staan die alles kapot maakt.

Vraag mij af waarom deze droom 4 keer werd geplaatst?
Misschien was de "entiteit" daar debet aan.

25 mei 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Je huis is je omhulsel of lichaam en hoe je het inricht en leeft is je ziel met je gedachten, eigenschappen en vaardigheden. De entiteit is een energie. Het manifesteert zich als een energie van buitenaf, maar kan zoals Sheherazade schrijft een spiegel zijn van je eigen angsten en woede.

De buurvrouw is een symboliek van de maatschappij. Zij ziet hetzelfde. Het zijn collectieve gedachten. Het is net als een UFO waarneming. Men ziet iets. De één zegt wat het is en de anderen spreken het na.
Geen controle over machines is geen controle hebben over jezelf. Gelukkig kon je de obstakels vermeiden, maar de belemmeringen waren er wel. In je droom kom je de struikelblokken tegen, die je in het werkelijke leven ook hebt. Dat biedt toch tegenstand, want dit wordt in je droom gemanifesteerd door een demon. Je wordt angstig voor je kinderen waar je je zorgen over maakt. Misschien in het echte leven te maken met perfectie? Soms mag het wel, want je voedt tegenwoordig je kinderen zelf op en daar kan een beetje onzekerheid bij komen. Dit soort gevoelens mag je accepteren en ik denk meerdere zwakheden. Dat is volgens mij de geest die je in je dromen ziet.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 26 mei 2018 door Esme.