Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ouders overlijden in ongeluk

Marlyne
6 jaar geleden

Hallo,
Ik droom al een tijdje over mijn ouders die een ongeluk hebben en dan overlijden. De ene keer gebeurd het in een auto ongeluk en de andere keer gebeurd het op een andere manier. Ik droom ook soms dat m'n broers ook omkomen in een ongeluk. (Ik heb 2 broers en 1 zus, maar ik zie m'n zus 2/3x per jaar en de relatie met m'n zus is ook niet bepaald goed) ik heb ook niet zo'n goede band met mn ouders en broers. Weet iemand wat dit betekend want ik wil het graag weten.
Groetjes Marlyne

6 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. In dromen is de dood als een symboliek. Dood staat vaak voor een einde en daarna nieuwe perspectieven. Dood gaan is het oude laten verdwijnen en het nieuwe laten ontplooien. Net als de fantasievogel de Fenix. Hij gaat ten onder in as en herrijst als een nieuwe vogel.

De ouders symboliseert je kracht, veiligheid en heenkomen in liefde. Door hen ben je opgevoed en gevormd. De dood van hen in je droom brengt je naar een ander fase in je leven. In elke fase horen de ouders je te steunen naar mate je ouder wordt en dienen zij zich aan te passen en op te voeden naar jouw leeftijd. Dus dat is de dood van je ouders in het ongeluk. Voor hen is het misschien ongelukkig. Maar ja…zo gaat het leven nou eenmaal met opgroeiende kinderen.
Het zelfde geldt voor je broers. Het kleine zusje is niet meer het baby’tje of kleutertje dat ze voor hen zien. En ja, soms klikt het niet met familieleden. Je hebt ze ook niet uitgekozen. Zolang er geen ruzie is, is het prima, toch? Je bent niets verplicht.

6 jaar geleden
Beheerder

Stukje separatie angst. Het gaat om het los durven laten en op eigen benen leren staan.
De mens is in principe eenzaam. Zelfs als je in een menigte loopt kun je nog alleen voelen.

Jolien
6 jaar geleden

Hey.

Ik heb dit ook gedroomd. Wenend wakker geworden omdat het zo echt leek.

Ik heb een boek over dromenanalyse liggen en daar stond in dat het te maken kan hebben met relaties die kunnen veranderen. Maar de interpretatie is afhankelijk van de soort relatie die je hebt.

Ik woon sinds kort bij mijn vriend. Ik denk dat daar mijn interpretatie ligt: het loslaten.

Ben je hier iets mee?