Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

School shooting

Mo
6 jaar geleden

Ik droomdet ik in een school ben. Ik loop een man tegemoet met een felgekleurde blazer. Hij kijkt heel gespannen en heeft zijn rechterhand in zijn blazer. Net als ik langs loop haalt hij een pistool uit zijn blazer en begint om zich heen te schieten. Er ontstaat paniek maar mensen blijven maar rondlopen. Ik ga liggen en kruip weg en fluister tegen de mensen dat ze moeten gaan liggen. De mensen die hij neerschiet schiet hij nog eens op als ze op de grond liggen. Ik kruip met een ander meisje die compleet in paniek is het trappenhuis in. Ik zeg tegen haar dat ik weet wat we moeten doen. Twee verdiepingen lager gaan we weer de school in. Daar weet niemand nog iets.Wij vertellen geƫmotioneerd ons verhaal en dan stopt mijn droom.

6 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De school zijn je levenslessen. Een jas is bescherming tegen de kou en kan hiermee zichzelf isoleren (afschermen). Het is de defensieve kant van de persoonlijkheid. De felgekleurde blazer is een waarschuwingskleur. Net als een slang die giftig is laat hij zijn felle kleuren zien.

Het schieten staat voor onderdrukte woede. In het echte leven hou je je wat stil bij conflicten en in de droom komt dat naar boven. De andere bijt wel van zich af door symbolisch te gaan schieten. De rechterkant is de bewuste kant, dus de schutter weet wat hij doet.

Het trappenhuis laat de niveauverschillen zien. Door angsten waan je je twee niveaus lager. Wanneer je meer van je afbijt, verdwijnt de angst en zal je weer stijgen in verdieping.

6 jaar geleden
Beheerder

Schieten kan kritiek zijn.
Een pistool is een fallisch symbool.
Het gaat om een schaduwinvloed. Een primitieve uiting van de mannelijke kant.
Schieten heeft iets orgiastisch.