Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Re: Afschuwelijke droom, dringend opzoek naar zinnige verklaring hiervoor...

yvonne krauth
6 jaar geleden

Mijn droom was niet mooi maar ook wel,
ik weet de betekenis niet hiervan en is ook moeilijk om uit te leggen,maar ik heb in mijn droom mijn overledene broer gesproken,
hij kon mij niet zien omdat zijn ogen dicht waren wel deed hij praten tegen mij en vertelde mij dat hij geen rust heeft ,
hij pakte eerst een hand daarna beide handen ik vroeg hem of hij zijn rust heeft gevonden waarop hij weer zei ,nee ik heb geen rust.
ik zei wat is er gebeurd waarop hij antwoord mijn hoofd..
toen werd ik wakker,
mijn broer is nu 10 maanden geleden overleden,,
hij was ernstig ziek
hij was mijn dierbaarste broer waar ik een hele hechte band mee had wij waren altijd samen
samen tot op zijn laatste reis

wat zou hij mij hebben willen vertellen
vriendelijk bedankt
yvon

evaxxx
6 jaar geleden

Beste Yvon,

Wat een moeilijk verlies van iemand die je zo dierbaar is. Kan het zijn dat jij eigenlijk over jezelf hebt gedroomd en je gevoelens over jouw broer?
Dat jij degene bent die hem nog niet heeft losgelaten en jij het nog geen rust hebt gegeven? Dat hij te veel in jouw hoofd zit?

Groeten Eva

6 jaar geleden
Beheerder

Het is een verwerkingsdroom.
Hoewel het soms voor kan komen dat de geest van een overledene contact lijkt te hebben of zoeken is het meest de voorstelling zelf die je oproept. Het is duidelijk dat er nog iets niet is afgewerkt. Het is een rouwperiode.
Ogen sluiten in een droom of na de dood is weinig zinvol want je hebt geen lichaam en daar kun je de ogen niet meer sluiten zoals in het leven als je iets niet kunt of wilt zien.
Onafgewerkte zaken zijn blijven liggen en helaas kun je veel niet herstellen want het verleden is niet meer te veranderen en ook kun je diegenen waar het om gaat niet meer benaderen.
Het gaat dus meer om een rouwproces. Omdat uit de droom niet duidelijk wordt waar het om zou kunnen gaan is er weinig over te zeggen.
Maar een ding is wel duidelijk "hij" moet niet zijn ogen sluiten voor iets wat moeilijk is want dat werkt niet.

Het kan zeker pijnlijk zijn dierbaren achter te moeten laten of dingen niet meer te kunnen, maar de scheidslijn is nu eenmaal onverbiddelijk.
Liefde kan helen maar een te sterke band is ook een hindernis voor beiden en kan een kwelling vormen.
Aan de "overkant" is ook hulp te vinden maar dan moet hij wel om zich heen durven of willen kijken. Denk dat je "hem" dat goed duidelijk moet maken.

Het komt een enkele keer voor dat de ziel zich afsluit en in de waan verkeert dat ze tot het laatste bazuingeschal moeten blijven liggen.
Dat is een oud gedachtegoed uit de religie. De inertie die daarvan het gevolg kan zijn is werkelijk verbijsterend.