Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Re: Droom over 2 satans...

Ersan
6 jaar geleden

Asalaam oualaikoom
Ik ben ersan
Vandaag zag ik een rare droom
Dus begon
Ik en mijn vader zijn alleen thuis en mijn zussen en moeder was bij mijn oma.dus wij gingen gaan slapen en men vader wist het maar wou niks zeggen wij zijn gaan slapen dus en na paar uurtjes sta ik op voor fajr(ochtende gebed)en na het gebed wordt mijn vader wakker en zij kom in men kamer en ik ging naar zijn kamer en zie oppeens zijn men moeder en zussen er alleen mijn zussen zijn binnen gekomen want mijn vader moest iets zeggen hij zegt: wallahi wallahi wallahi geef maar 1 knuffel aan mij en ik verdwijn van jullie leven en ook nu wat ik uit ga halen mogen jullie niet komen naar mij. Wij zeggen:oke
Oppeens haalt men vader een kleine satan van onder zijn bed en neemt hem van zen nek en brengde hem buiten en al men zussen weende op dat moment en dan komt er oppeens weer ééntje uit en wij roepen onze vader die had hem ook meegenomen weet niet wat hij ermee heeft gedaan toen ging hij naast hem staan en kijkde naar boven en ging naar boven net als een raket en dan kwam men moeder binnen en belde wij onze nonkels,oma,opa,... en toen ben ik wakker geworden
Kan iemand mij vertalen in de naam van allah wat dit betekend of is dit gewoon een nachtmerrie allahoualeim

6 jaar geleden
Beheerder

Satan is een schelm en beeld van een duivel, maar in De Islam met een andere, mildere betekenis als in de westerse wereld waar hij voor al het kwaad staat.
Pan was ook een schelm en stond symbool voor de duivel. Maar zijn schelmennatuur komt veel dichter bij de beeltenis die de Islam schetst.

Onder het bed is altijd de plaats van het onbewuste waaruit de "demonen" (angsten) kunnen loskomen.
Satan of Shetan is een beeld van een schaduwgestalte in de psyche.
Hij kan b.v. voor ondeugden staan of woede, onmatigheid, ijdelheid, driften enz.
Hij is de projectie van de slechte kanten.
Maar het staat hier in verband met de vader die niet wil dat jij weet wat er onder zijn matras schuilt.
(of hij wil zich niet bloot geven) De vader is tegelijk een overdracht naar een eventueel godsbeeld.
Het kwaad of de schaduw van iemand is altijd een beschamende zaak want het belicht de minder fraaie kantjes van het ego.
Het ego in zijn ijdelheid tooit zich graag met zijn beste veren en vergeet wat er onder de matras of achter de coulissen schuilt.
Maar de vaderfiguur (als beeltenis) erkent in elk geval wel het bestaan van die kanten. Dat is meestal een zware verantwoordelijkheid.
Doden kun je dat aspect nooit, het kan wel transformeren, maar zal dat alleen doen als het moreel van de drager dat bewust omvormt en integreert. Het kwaad is relatief en wordt pas destructief als het teveel onderdrukt wordt, of in al zijn primitiviteit uitgeleefd.
Shetan is een tegenstrever die bewustzijn afdwingt. In het Christendom is het Lucifer, wat letterlijk Lichtbrenger betekent.
Het lijkt een ondankbare taak om vanuit de duisternis mensen tot bewustzijn te brengen. Maar helaas het is niet anders, we willen het immers niet graag onder ogen zien.

Een andere insteek is dat als je de laatste duivel verdreven hebt er 7 anderen voor terug kunnen komen, want een ondeugd houdt de andere op afstand. *"Als het huis gereinigd is (van boze geesten) nemen er 7 andere hun intrek". Hun naam is "Legio" (veel)

Iets dergelijks lijkt hier te gebeuren, want het is precies voor het ochtendgebed dat er meerdere verschijnen.
Het zal dus niet helpen van duivels verlost te willen worden. Het is de opzet ze te verdragen en als eigenschappen te herkennen.
Immers iedereen kent lusten, ondeugden, begeerten, woede, onmatigheid enz. enz.
De splitsing in goed en kwaad is een elementaire fout in elke religie.
Beiden zijn namelijk een kant van een en dezelfde munt.
Goed en kwaad houden elkaar in evenwicht want zonder tegenstelling kan niets bestaan.

Duivels onder het bed vandaan halen is dus zijn eigen gebreken willen inzien.
Maar buiten zetten zal niet lukken vooraleer men zelf gereinigd is.
Juist iemand die te vroom wil leven of boven zijn werkelijke moreel zal deze dromen kunnen krijgen.
Niet zelden zal als de drager deze innerlijke demonen niet erkent deze projecteren op de omgeving die dan als de boze wordt gezien (het vijandsbeeld)
Of de kinderen worden erdoor beïnvloed en drager van zijn falen.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.