Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Mn vriendje dood gestoken

Sterre2312
6 jaar geleden

Vanacht droomde ik over mn vriendje. Maar het was geen leuke droom. We waren samen gezellig ergens iets drinken, en toen we later naar huis gingen werd hij aan gevallen en geslagen en geschopt. En hij werd in zijn hart dood gestoken recht voor me. Het gene wat ik het meest lief heb werd van me afgepakt. Meer pijn kan je me oprecht niet doen. Ik werd huilend wakker. Gelukkig is hij niet echt dood, maar ik voel nog steeds die pijn en het speelt zich elke keer opnieuw af in mn hoofd. We hebben al 2 jaar een relatie en alles gaat goed.
Weet iemand wat dit betekend?

6 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. In je droom is je vriendje je spiegel. Je gaat niets voor niets met hem, omdat eigenschappen en interesses vaak overeenkomen met die van jou. Gezelligheid gaat boven alles in jullie relatie.

De droom laat zien, dat je je vriendje niet wilt missen. Overrompeling maakt hem fataal. Daar krijg je hartzeer (hart gestoken) van. Het kan ook een verwerking zijn van een situatie zijn waarbij je vriendje je onbewust onzeker heeft gemaakt over jullie relatie.

6 jaar geleden
Beheerder

Liefde en hunkering of pijn houden verband met elkaar.
Je bent misschien bang hem te verliezen?
Maar waarom laat je je dat goede gevoel afpakken?
Het hart heeft met de liefde te maken.
Je zou dus kunnen zeggen dat zijn liefde gedood werd.
Vergelijkbaar met de ijspegel uit het sprookje van de Sneeuwkoningin. (of de ijskoningin).
De steek in het hart is die in je eigen hart.