Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Re: Droom over trein

Lieneke
6 jaar geleden

Jaren heb ik gedroomd dat ik de trein miste, op een verkeerd perron stond en de trein weg zag gaan. Altijd een baby bij me en een zware rugzak.
Vannachtdroomde ik dat mijn ex en ik een treintje kochten, die moest alleen nog op het goeie spoor getild. Daar zag ik erg tegenop.
Maar voor we het wisten, kwamen veel vreemde mensen ons hielpen, die uiteindelijk via rangeren ouwe treintje goed kregen.
Het was een klein spoortje, in de bocht best gevaarlijk, maar alles ging goed, we waren allemaal blij. Ik ook. Opgelucht.
Hoewel ik wist dat mijn ex en ik dit meemaakten heb ik hem geen moment in de droom gezien. Aan het eind was hij helemaal verdwenen.

Mij zegt het dat ik mijn scheiding na tien jaar eindelijk heb verwerkt, maar misschien kan iemand me nog meer uitleggen?

6 jaar geleden
Beheerder

Het lijkt erop dat je "eindelijk" je eigen weg zoekt.
Al weet je nog steeds de richting niet van het oude treintje (verleden)
Maar een treintje bestuur je nog steeds niet zelf.
Dus wie zit er aan het stuur?

De baby en de rugzak geven een ballast aan waarmee je rondsleept.

6 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De trein missen is te laat komen. Het lijkt alsof je alsmaar achter het net vist. Het kan zijn dat je financiële voordeeltjes mis loopt. De baby staat voor vruchtbaarheid (nieuwe ideeën en plannen). De rugzak staat voor geestelijke bagage. Onbewust geef je aan om een situatie een andere wending te geven. Je kan beter het goeie spoor nemen. Het kost wel tijd en energie. Verandering kan ongemakkelijk zijn. Het zijn blokkades waar je overheen moet. Zodra je gewend bent, loopt alles weer op rolletjes. Angsten dienen overwonnen te worden.