Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

rare droom

Jessii
9 februari 2018

Hallo iedereen.

Ik heb deze nacht een rare droom gehad die heel veel indruk op me heeft gemaakt en waarvan ik graag de betekenis zou weten. De droom gaat als volgt:

Het is donker en ik ben met mijn man buiten. De sterren glinsteren helder aan de wolkenloze hemel.
Mijn man gaat naar binnen om zich te douchen en ik besluit om nog even buiten te blijven en naar de sterren te kijken.
Plotseling word de hemel wazig. De rest kan ik nog helder zien maar de hemel met de sterren en de maan zijn allemaal wazig. In de verder zie ik een wazige vuurwerk maar ik kan het niet horen.

Ik word ook enorm duizelig en ik besluit dan om naar binnen te gaan, of eerder te strompelen vanwege de duizeligheid.
Ik zet me binnen neer op de grond en mijn man staat naast mij. Plotseling zie ik buiten in de lucht heel helder een soort van raar symbool (een cirkel met in het midden een soort van pijl ) de cirkel draait rond en zowel de pijl als cirkel hebben verschillende kleuren. De rest van de hemel is nog steeds wazig maar dat symbool is enorm helder. Het beangstigt mij een beetje omdat het er niet echt hoort maar tegelijkertijd vind ik het ook enorm prachtig. Ik wil zeggen tegen mijn man wat zie maar op dat moment komt er door de deuropening een man tevoorschijn (de deur stond gewoon open)Hij heeft lichtgrijs haar en een donkergrijze michelinjas aan. (wat misschien een beetje raar is omdat het vrij warm is buiten) Hij neemt mij op en hij gaat met mij naar buiten. Ik probeer naar mijn man te schreeuwen om hulp maar het lijkt alsof die 'bevroren' is en zich niet kan bewegen. Op dat moment ervaarde ik zo'n enorme angst dat ik er denk ik zelf voor heb gezorgd om wakker te worden.
Het heeft nog erg lang geduurd vooraleer ik eindelijk terug kon (en durfde) te slapen. Mijn hart klopte enorm snel en ik durfde me haast niet te bewegen.
Ik heb al ergere nachtmerries gehad maar nog nooit heeft een droom mij zo'n verschrikkelijke angst bezorgd en daarom wil ik graag weten wat er achter schuilt.
Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen :)

Alvast bedankt
Jess

9 februari 2018
Beheerder

Een pijl geeft doelgerichtheid aan.
De cirkel is meer vrouwelijk en een volledigheid.
Hier verenigen het mannelijke en vrouwelijke in een symbool.
De pijl heeft een punt dat is dus een geconcentreerd bewustzijn.
Teilhard du Chardin stelde eens dat god alomvattend was (de cirkel) en tegelijk in elke punt als hoogste bewustzijn. (overal en nergens)
Teilhard sprak graag in abstracte paradoxale tegenstellingen, zoals mystici gewoon zijn, omdat het anders niet te verwoorden valt.
Je kunt dat meer neutraal een Al ervaring noemen.
Of de mens is een puntje van bewustzijn in dat eindeloze heelal.
De man met het grijze haar en jas is wellicht de oude wijze man, het archetype van de geest.
Het heelal is natuurlijk een collectief bewustzijn, een oceaan waarin je volledig verdwijnen zou. (opgelost, gefragmenteerd)
Dat mag niet gebeuren, er moet iets zijn dat je beperkt/ begrensd. Dat is waarschijnlijk die (magische) cirkel of het rotundum.

Pijl en cirkel lijken een schietschijf of doel.