Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Uit huis gezet worden

Fennie
6 jaar geleden

Vannacht droomde ik dat ik thuis kwam en de deur open stond. Medewerkers van de woningbouw hadden al mijn spullen al weggedaan en waren het huis opnieuw aan het inrichten voor de nieuwe bewoners. Vrienden van mijn huidige buurman. Toen ik vroeg waarom ik uit huis werd gezet wilde niemand antwoord geven. Het was mijn eigen schuld omdat ik volgens hun iets vreselijks had gedaan, maar niemand vertelde wat en keek mij vol haat en teleurstelling aan. Vooral mijn onderbuurvrouw voor wie ik vaak boodschappen doe.

Iemand een idee wat dit betekent? Angst om mezelf of belangrijke mensen teleur te stellen in het echte leven en niet meer terug te kunnen?

6 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een huis staat voor je lichaam en ziel (ideeën, intuïtie, gevoel en plannen). De kamers zijn eigenschapen en vaardigheden die je bezit. Men neemt inbreuk op je privacy. Je wordt hier ook nog aan de kant gezet. Je zit aan de zijkant het tafereel te aanschouwen. Je laat het maar gebeuren, zonder actie te ondernemen. Sommige mensen vinden het fijn om lieve mensen te gebruiken en over ze heen te lopen. Haantjes gedrag. Assertiviteit komt tijdens deze droom goed van pas. Je hoeft niet bang zijn dat je anderen teleurstelt. Mensen kunnen ook over je grens gaan. Het is aan jou om aan te geven waar de grens ligt. Wanneer je het als maar te laat of niet aangeeft, kun je in uit balans raken.