Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Operatie handen en armen

Kirstin
10 januari 2018

Hallo,
Mijn dochter van 11 jaar oud had een droom waarvan we graag de betekenis te weten zouden komen:
Ze droomde dat ze naar een soort wetenschapskamertje moest. Ze wilde eerst niet maar ze zeiden dat als ze het niet zou doen, haar handen, die ziek waren, eraf zouden vallen. Ze schakelden een knopje op haar borst om naar stand 1, dit was een knopje om in te stellen hoeveel pijn ze zou voelen. Op stand 1 voelde ze er nog maar een klein beetje van. (“Ze” zijn de wetenschappers/dokters)
Toen sneden ze een diepe plak van haar linkeronderarm af. Toen ze het weghaalden bloedde het niet, het had de kleur van smeerworst. Er werd een nieuw stuk arm, dat daar precies in paste, op de wond geplaatst. (Ze weet niet waar ze dat stuk vandaan haalden). Het werd niet vastgemaakt, ze lieten het gewoon liggen en ze mocht haar arm twee uur lang niet bewegen. Toen begonnen ze aan haar rechterhand, die sneden ze er helemaal af. (Weer geen bloed maar smeerworstkleur). Ze vervingen hem door een andere hand, het was een echte hand en hij zag eruit als haar eigen hand. Hij werd er gewoon tegenaan gelegd en toen mocht ze twee uur niet bewegen, daarna zat hij een beetje vast. Toen was het klaar en was ze opeens thuis.
Ze was niet bang tijdens de droom, ze onderging het gewoon en ze zat rustig te kijken wat ze aan het doen waren.
Alvast bedankt.
K&M

10 januari 2018

Dromen zijn beelden die vertellen in symbolieken. Je dochter transformeert hier naar de volwassenheid. De linker onderarm is de arm van het onbewuste. De rechter is de bewuste kant. Dat ze niet bang is, is een onbewuste reactie dat er niet perse iets aan de hand hoeft te zijn. Het bloed lijkt geen echt bloed. Als een meisje in het begin gaat bloeden heeft het nog geen rood felle kleur. Het is wat troebel en wat bruin/rood achtig.
Het wetenschapskamertje staat symbool voor het onderzoeken van zichzelf.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 10 januari 2018 door Esme.

10 januari 2018
Beheerder

Ik denk aan onhandig zijn, of maken.
Daarna krijgt ze kunsthanden die echter weer aan lijken te groeien.
Denk aan het meisje zonder handen, een veelzeggend sprookje.
[www.grimmstories.com]

Kirstin
14 januari 2018

Hoi Esme en Sheherazade,

Bedankt voor jullie reactie!
Esme: De transformatie naar volwassenheid vind ik wel een mooie. Het onderzoeken van zichzelf maar wel het nog wel vast houden aan het kind zijn (“ik wilde eigenlijk niet”). Wat ik hierin niet zo goed kan plaatsen is het feit dat de handen zouden afsterven als het niet zou gebeuren, dat ze ziek waren, staan de handen nog ergens symbool voor?

Sheherazade: Mijn dochter moest ergens mee stoppen wat ze heel leuk en waardevol vond, als gevolg van een beslissing van mij. Er is wel iets voor in de plaats gekomen maar we weten nog niet helemaal hoe dat eruit komt te zien. Ze staat hier wel positief in. Zou je het als “afhandig maken” kunnen interpreteren? Of ben ik dan te letterlijk? (Ben niet zo thuis in deze materie)

14 januari 2018
Beheerder

Quote

Zou je het als “afhandig maken” kunnen interpreteren? Of ben ik dan te letterlijk?

Neen dat is niet te letterlijk, het zou heel goed kunnen passen.
De droom geeft wel een andere (niet natuurlijke?) ontwikkeling aan.

Er bestaat een sprookje/mythe waarbij de handen worden afgehakt, maar later toch weer aangroeien, of ze krijgt zilveren handen.
Zouden ook gouden handen kunnen worden (symbolisch). Zilver houdt meer verband met de Maan en het vrouwelijke, geestelijke, maar ook sinistere.

14 januari 2018

Er is niets aan de hand. De natuur gaat gewoon zijn gang. Het oude sterft af. Het nieuwe gaat verder.