Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Brandend hotel

Liz777
4 jaar geleden

Ik stond met iemand die ik in mijn droom wel kende (niet in het echt) op zolder van een hotel. Daar zagen we dat er opeens vuur was en door het vele hooi verspreidde het zich snel. Ik rende naar beneden en riep: "braannddddddd, braaaannddddd". Ik kreeg als antwoord: "ja, nu weten we het wel hoor". Vervolgens ging ik naar mijn kamer om mijn waardevolle spullen bij elkaar te zoeken en voelde me hier ook schuldig over, want ik wist dat dat niet de bedoeling zou zijn. Dit spullen uitzoeken duurde heel lang, het lukte me namelijk niet om te kiezen en dat frustreerde me enorm.

Vervolgens lukte het mij wel het brandend hotel uit te komen. Toen ik buiten kwam, hoorde ik hoeveel mensen nog binnen zaten. Ik rende terug het brandend hotel in met het idee om mensen te helpen, maar de uitgang was zo smal en mensen gingen heel langzaam naar buiten. Het vuur werd steeds heftiger en ik zag al misvormde gezichten. Ik riep "opschieten, sneller naar buiten!!!" en voelde me totaal machteloos. Echter voordat het vuur mij zou raken kon ik weer makkelijk naar buiten en had ik wederom een enorm schuldgevoel dat ik niet kon helpen. Tegelijkertijd dacht ik heel analytisch na over oplossingen hoe je mensen voortaan sneller naar buiten kon laten gaan. Uiteindelijk hoorde ik dat 90% vd mensen het niet had overleefd en ik bij de "uitverkoren 10%" hoorde, maar dit gaf me een vreselijk gevoel.

Hierna ging de droom verder dat het hotel gewoon openbleef en de kamers intact waren en ik dacht alleen maar "waarom heb ik tijd verspild met zoeken van spullen, ik had mensen moeten redden". Gesprek vd dag in het hotel was hoe rustig het hotel nu was en dat dit kwam door die 90% overledenen. Echt enorm absurd. Persoon in het begin die met mij op zolder was, heeft verder niet meer echt een rol gehad in de droom.

Ik heb nog nooit zon soort droom gehad maar het voelt heel belangrijk, heeft iemand een soort verklaring of uitleg?

4 jaar geleden
Beheerder

Het hotel is een soort paradijs waar de gebraden duiven uit te lucht vallen.
Het ego is de paniektrapper die brand roept.
Het kan een voordeel zijn, als die chaos uitbrandt, want al die mensen zijn even zo vele gedachten.
Het wordt veel rustiger in je hoofd als die massa opgeruimd is.

Je houdt je bezig met muizenissen en het redderscomplex maar het gaat erom het waardevolle van het nutteloze te onderscheiden.
De efficiƫntie waarop je broedt is een verkapte poging om al die tegenstrijdige elementen in jezelf in stand te houden.

Liz777
4 jaar geleden

Interessante invalshoeken! Ik ga daar nog even op broeden :). Bedankt