Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Slaapverlammingen

Judith
4 jaar geleden

Je kent het wel, dromen die vreselijk eng zijn en als je ze na vertelt eigenlijk nergens op slaan. Ik denk dat dit zon droom is.

Ik was op een feestje samen met mijn vriend. Ineens begon een vriendin van mij heel raar te doen en stuurde me weg. Ik moest nodig plassen onderweg naar huis en liep langs de intratuin om daar het toilet te gebruiken. Ik liep de deur door en zag een soort restaurant. Ik keek naar de stoelen en daar zat een wc pot in. Ik moest tussen de mensen mijn broek naar beneden trekken en gaan zitten . Iets dwong me dat te doen dus dat deed ik . Alsof dat nog niet raar genoeg was stond ik even later buiten voor een zwembad. Waar mijn vriend ineens heen was? Geen idee. Ik moest zwemmen. Het was een soort wedstrijd tot er op een gegeven moment iets in het water lag. Ineens zwom ik als een zombie hoorde is. Een wedstrijd wie het langst kon zwemmen. Ik moest opnieuw . Het moment dat ik het water in sprong werd mijn geest wakker terwijl mijn lichaam nog sliep. Ik zag voor me hoe ik naar beneden zwom en werd mee gezogen. Hoe ik steeds meer in de buurt kwam van koekiemonster die dood in het water lag te beschimmelen. Rechts aan de overkant lagen ledematen in het water te drijven. Het moment dat ik die aanraakte wou ik wakker worden en dan slaat de paniek toe. Je WILT wakker worden , je probeerd te gillen , schreeuwen , trappen. Niets lukt maar uit alle macht probeer je je lichaam wakker te maken . Ik heb last van sleep paralysis. (Slaapverlamming). Als er mensen zijn die het nog meer hebben , reageer aub hierover met tips hoe ik er het snelst uit kan komen .

4 jaar geleden
Beheerder

Eerst die beschamende scene in het restaurant, waar je letterlijk op de plee zit te midden van de gezelligheid.
Plassen is een probleem willen lozen.
Hier komt het onbewuste al naar voren.
Even later nog versterkt door het zwembad dat ook het onbewuste representeert.
Mensen die eerst aten, worden nu zelf opgegeten door het monster uit de diepte. (eten en gegeten worden, de ijzeren wet van de natuur)
Dat is de mythische draak.
In het onbewuste raak je jezelf kwijt en lost op.
Hier gaat het om de Zerst├╝ckelung. (fragmentatie)
Het ego valt uiteen en kan later in een andere samenstelling terugkeren.
Eten is vaak een lust of metafoor voor seksualiteit.
Zo ook de plee.

Je kunt niet ongestraft zaken dumpen in het onbewuste.
Dat zal je ergens op breken.
Nu kunnen het emoties zijn of ergernissen (p*isnijdig zijn b.v.)
Maar je moet wel met de billen bloot, dus voor de dag komen met het probleem.

De wedstrijd is een prestatiesysteem, dus wie weet, wordt er teveel van je gevergd, of jij hebt geen remmen.