Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Re: Geluid

Anoniem
4 jaar geleden

Hoi,

Ik ben net toevallig wakker geworden van een hele harde zoem in mijn oor. Uit mijn reflex sloeg ik mijn arm omhoog om te zorgen dat het geluid ophield. Toen hoorde ik het nog een keer en werd ik bewust van het geluid. Het was echt een harde zoem maar veel ruiger dan dat van een mug, aangezien een mug vaak een hogere zoem heeft. Dus ik gelijk licht aandoen, maar niks te bekennen.

Bovendien heb ik echt een angst voor muggen en als er wel een mug is, moet die gelijk dood.

Ik voel me nu heel raar en weet nou niet wat er gebeurt is, of het nou een droom was of niet. Maar in ieder geval ik denk dat dit en zelfde soort situatie is als die van jou. Ik heb dit ook 1 keer eerder gehad.

4 jaar geleden
Beheerder

Zoemen komt wel vaker voor. Soms bij uittredingen en soms bij bijzondere ervaringen als een inleiding tot een spiritueel ontwaken.
Ook bij de terugkeer kan een druk op het trommelvlies ontstaan en ploppen of zoemen veroorzaken.
Het komt ook voor dat het gehoor even uitzonderlijk helder is en b.v. het hart of het geruis van water (bloed) wordt gehoord als een waterval van bruisende energie.
Het zoemen wordt ook gemeld door mystici die dan ook meenden dat hun hoofd een bijenkorf leek.
Zelf heb ik het brommen of zoemen vaak gehoord, niets bijzonders dus.
Bij Tinnitus of oorontsteking kan ook brommen ontstaan als de haarcellen in het binnenoor spontaan signalen gaan genereren.
Dat kan vele vormen aannemen van brommen tot fluiten of een heel orkest aan geluiden, of resonanties op de omgevingsgeluiden.

Als je een sterk hoogteverschil ondergaat zoals in een lift kan het oor gaan ploppen.
Zoiets lijkt te ontstaan als de geest de controle over het lichaam weer inneemt.