Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Oneerlijke behandeling

Anonieme bezoeker
5 jaar geleden

Dag,

De afgelopen twee nachten heb ik alleen maar nachtmerries gehad, niet erg fijn. De rode draad was vooral mijn vader, de dood en kritiek. Ik zal ze in aparte posts plaatsen.

Vannacht droomde ik dat ik in de woonkamer was met mijn vader en moeder. Mijn vader hangt lui in de stoel, mijn moeder is bezig in de keuken. Het is donker en de sfeer is grimmig. Ik wil iets voor elkaar krijgen (ik weet niet meer wat) maar mijn vader wordt boos op mij en mijn moeder houdt zich afzijdig. Ik word kwaad, boos en verdrietig en vraag in tranen aan mijn vader waarom hij mij zo oneerlijk behandeld en waaraan ik deze behandeling heb verdiend. Hij antwoord dat ik altijd zo giechelig en vrolijk ben. Ik loop huilend weg.

Later sta ik in een winkelcentrum. Ik loop naar een tijdschriftenwinkel en kom mijn moeder tegen. Zij laadt de boodschappen in (?) en ik vraag of ze vond dat het rechtvaardig was wat mijn vader deed. "Eerst was ik het met je vader eens, maar daarna niet meer."

Ik vraag mij nu vooral af wat de boodschap betekent die mijn vader mij vertelt in de droom...

5 jaar geleden

Het lijkt erop dat mensen je negeren of je het gevoel hebt genegeerd te worden. Het is als twee poppetjes op je schouders. Het bewuste en onbewuste. Het duiveltje en het engeltje. Het mannelijke en vrouwelijke. Het mannelijke staat in deze droom voor haantjes gedrag en het vrouwelijke van toegefelijkheid.
Je weet niet waar je het moet zoeken, bij de vader (ratio) of je moeder (zorgzame). Je zou kunnen onderzoeken waar het aan ligt. Het zijn twee tegenstrijdigheden en het is logisch dat het verwarrend is. Het kan zijn dat je te streng bent voor jezelf.

In het winkelcentrum kun je keuzes maken bij wat je wilt hebben. Hier gaat het om materialisme, maar je kunt het ook uitleggen als geestelijke keuzes maken. Hoe wil jij het hebben? Je hebt je eigen menig en je eigen normen en waarden waar je wat mee mag doen.

Anonieme bezoeker
5 jaar geleden

Het negeren klopt. Mijn vader negeert mij als persoon en mijn moeder negeert mijn gevoelens. Daardoor ben ik te streng geworden voor mijzelf en ik denk al heel snel dat ik een loser ben, dat ik nooit iets goed doe, etc. Hier ben ik mee bezig, ik denk dat ik nog in de knoop met mezelf ben over het hoe en wat?

5 jaar geleden
Beheerder

De sfeer is grimmig.
Je vader hangt in de stoel en het interesseert hem weinig hoe het huis verder functioneert.
Het is een egoïst die het niet kan hebben dat er gelachen wordt. Stuk chagrijn.
Je moeder ploetert voort en haalt de boodschappen in huis, pa steekt geen poot uit.
Sommigen gaan van het eenvoudige standpunt uit dat anderen er zijn om hen te dienen.
Of, "wie niet voor mij is, is tegen mij".

Anonieme bezoeker
5 jaar geleden

Wow, dat is eng, dat klopt helemaal!